KUDÜS DAVAMIZ

KUDÜS DAVAMIZ

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanımasının ardından, Türkiye’nin her yerinde protestolar çığ gibi yükseliyor....

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanımasının ardından, Türkiye’nin her yerinde protestolar çığ gibi yükseliyor. Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde 08 Aralık 2017 Cuma günü, Cuma çıkışı sonrasında Ak Parti Teşkilatları “Kudüs Davamız” eylemi gerçekleştirdiler. Osmaneli Ak Parti İlçe Teşkilatı da Cuma nazmı çıkışında Osmaneli Fatih Camii önünde Kudüs’ün Başkent olarak açıklanmasını protesto etmek amacıyla bir bildiri okudu. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Ak Parti İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi, Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Hakan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı protesto eyleminde bildiriyi Ak Parti Osmaneli İlçe Başkan Yardımcısı Yasin Akçay Okudu. Okunan Bildiride;

“ Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızıçizgisidir.

Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır.

Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır.

Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir.

İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır.

İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahaddin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye’nin, İnsanlığın silüeti olan Kudüs’ün mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Dünyadaki tüm Müslümanların, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.

Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın, küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği “dünya 5’ten büyüktür” itirazının haklılığını teyit etmiştir.

İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz.

Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakârlıkta bulunmaya hazırız.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız” denildi.

kudus-davamiz.jpgkudus-davamiz-4.jpgkudus-davamiz-2.jpgkudus-davamiz-3.jpg

Bu haber toplam 2466 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum