“Köylerimiz sahipsiz!”

“Köylerimiz sahipsiz!”

DEVA Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Mehmet Pesen, yaptığı basın açıklamasında, ilçe genelinde tespit ettiği içme suyu, yol ve devlet hizmetlerine ilişkin aksaklıklar olduğunu bildirdi.

A+A-

DEVA Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Mehmet Pesen, yaptığı basın açıklamasında, ilçe genelinde tespit ettiği içme suyu, yol ve devlet hizmetlerine ilişkin aksaklıklar olduğunu bildirdi. Mehmet Pesen, “Köylerimiz sahipsiz” diyerek DEVA Partisi’nin köylerin yaşadıkları sorunları çözmeye hazır olduğunu ifade etti.

Mehmet Pesen, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“İl özel idaresi ve il genel meclisi üyeleri toplantılarda neler konuşur?

İlçemiz genelinde yaşanan içme suyu ,yol ve devlet eliyle yapılması gereken hizmetlerde tesbit ettiğimiz aksaklıkları önem sırasıyla ele alacağız.

1-Bazı köylerimizde yaşayan insanların anayasal  haklarından birisi olan haberleşme hürriyeti nin  neredeyse devlet eliyle kısıtlanmasından bahsedeceğim.

Örneğin ilçemiz Kızılöz Köyünde telefon hatlarının yaklaşık 3-4 yıldır yapılmaması,özelleştirme kapsamında Lübnanlı 40 kişilik Hariri ailesinden sakınılmayan TÜRK TELEKOM un 40 nüfuslu Kızılöz Köyü insanından mahrum edilmesidir .

Köy muhtarının defalarca girişimde bulunmasına rağmen cep telefonlarının bile çekmediği köyde  insanların haberleşme özgürlüğünün kısıtlanmasıdır.

2-Diğer köylerimizde de mevcut olduğu üzere il özel idaresince yapılması gereken yol çalışmalarının osmaneli belediyesi yardımlarıyla(görevi olmadığı halde tüm köylere sahip çıkmaktadır.)Yapılmaya çalışılmasıdır.

Seçim dönemlerinde fır dönen siyasilerin köylerimize seçim zamanı dışında uğramaması ve  il özel idaresince sahiplenmemesi sonucu belenalan-çiftlik-kızılöz-hisarcık-köy  yollarının bakım çalışmalarının yapılmadığı ve köylünün kaderine terk edildiği gözlemlenmiştir.

3-Hızlı tren hattı güzergahı ise hilkat garibesi bir durumdadır.

Düzmeşe köy içi trafiği E5 karayolu trafiğine dönmüş,tonaj kontrolü olmayan araçlar köy içi yolunu harman yerine çevirmiş ve kazaya davetiye çıkarır vaziyette seyir halindedirler.

İktidar partisi Bursa il teşkilatını gezi programı yapıp davet eden YÜKLENİCİ FİRMA(KALYON İNŞAAT) aynı titizliği Atatürk  Yolu da denilen güzergahın ve Düzmeşe köy içi yolunun bakımına göstermesi temennimizdir.

4-1 yıldır heyelan tehdidinde bulunan Çiftlik Köyü  yolunun kaderine terk edilmesi de bir o kadar acı vericidir..Köyün Düzmeşe –Çiftlik arasında 3.km sinde tabela ile güvenliğinin sağlanmaya çalışıldığı heyelan tehdidi halen sürmektedir

5-Daha da vahimi Borcak köyümüzün içme suyu probleminin Sakarya Büyükşehir ve Sekiharman köylüsünün  inisiyatifine bırakılması ve içme suyunun bulunmadığı köyümüzde halk zorluklarla tarım yapamadığı gibi havancılıkta da zorlanmakta,

Yaşamın gereği olan suyu köy hane halkının azlığı bahane edilerek ilçemizden çıkan bir bakan tarafından bile çoğalmaları tavsiyesiyle ötelenmektedir.

6-Sayın basın mensupları, daha da önemlisi son maddede saklı;

Ağlan-Boyunkaya-Benli-Adliye-Hisarcık sulama projesinden NE ŞARTLARDA vazgeçilip Kemaliye ye (Pamukova)sınırlarına kaydırıldığı, Osmaneli Köyleri için projesi yapıldığı halde bir metre dahi sulama projesine dahil edilmediği, borular teslim edildiği halde kaybolduğu ve bunların sebebinin ne olduğunun D.S.İ 33.BÖLGE müdürlüğü tarafından 3.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDEN ısrarla cevap beklendiği köylülerimiz tarafından da merakla beklenmektedir.

Suyun tamamının AĞLAN hududlarından çıkmasına rağmen bir damla suyun bile yapım aşamasında projede belirtilen köylere neden verilmemektedir?

Soğucakpınar köy kantarının yolunun asfaltlanması da takibimizdedir.

DEVA PARTİSİ iktidarında ihmal edilecek bir tek vatandaşımızın kalmayacağı taahhüdü olan “yerel yönetimler ve şehircilik eylem planı” bunun en açık senedidir. Eylem Planımız çerçevesinde partimiz olarak köylerimize de deva olacağımız aşikardır.”

Bu haber toplam 5047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum