KÖYLERDE HIDRELLEZ COŞKUSU

KÖYLERDE HIDRELLEZ COŞKUSU

Her yıl Mayıs ayının altısında başlayan Hıdrellez etkinlikleri, bu yılda köylerde coşku ile kutlandı.Hızır ve İlyas Aleyhisselamın buluşma günü...

A+A-

Her yıl Mayıs ayının altısında başlayan Hıdrellez etkinlikleri, bu yılda köylerde coşku ile kutlandı.

Hızır ve İlyas Aleyhisselamın buluşma günü olarak anılan ve baharın başlangıcı olarak kutlanan Hıdrellez etkinliklerini bu yıl ilk olarak Selimiye ve Hisarcık-Beşevler köyleri düzenlediler.

koylerde-hidrellez-coskusu-(2).jpg

6 Mayıs Cumartesi günü ilk Hıdrellez etkinliği Selimiye köyünde düzenlendi. Havanın yağmurlu olmasına rağmen vatandaşların rağbet ettiği etkinlikte Mevlitler okundu, pilavlar yendi. Osmaneli protokolünün de katıldığı etkinlik hayli coşkulu geçti. Cumartesi gününün ikinci Hıdrellezi Hisarcık Beşevler köyünde yapıldı. Osmaneli’nin en büyük köylerinden biri olan Beşevler köyündeki Hıdrellez etkinliğine de Osmaneli’den, çevre ilçe ve köylerden de katılımlar oldu. Vatandaşların birbirleri ile hasret giderdiği köylerde binlerce yıldır devam eden bu etkinliğin, yine binlerce yıl devam etmesi dile getirildi.

koylerde-hidrellez-coskusu-(3).jpg

7 Mayıs Pazar günü ise Osmaneli’nin Düzmeşe, Balçıkhisar, Borcak, Orhaniye, Selçik ve Medetli köylerinde de Hıdrellez etkinlikleri düzenlendi. 

koylerde-hidrellez-coskusu-(1).jpg

Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.