KİMSE KAFASINA GÖRE İŞ YAPMASIN

KİMSE KAFASINA GÖRE İŞ YAPMASIN

Geçtiğimiz hafta “NE ZAMAN BİTECEK BU RESTORASYON” başlıklı haberimizin ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hamide Hatun Camii’ne gelerek incelemelerde...

A+A-

Geçtiğimiz hafta “NE ZAMAN BİTECEK BU RESTORASYON” başlıklı haberimizin ardından Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hamide Hatun Camii’ne gelerek incelemelerde bulundular. Camii’nin içindeki avizelerin ve halılarının beklendiği, geçici kabulünün yapıldığı Hamide Hatun Camii’nin Ramazan ayında İbadete açılacağı belirtildi. Hamide Hatun Camii’nin restorasyon çalışmaları ve bundan sonra yapılacaklarla ilgili olarak, “Bütün Sorumluluk Belediye Olarak Bizde, Bizden Habersiz bir çivi bile çakılmasın” diyen Başkan Münür Şahin Hamide Hatun (Kırgıllı) Camii ile ilgili olarak açıklamada bulundu. Başkan Şahin açıklamasında;  “Büyük çabalarımız sonrası restorasyona, Bursa Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2017 yılında başlanılan Yıldırım Beyazıt -Hamide Hatun Camii 28.Mart.2018 tarihi itibariyle tamamlandı. Cami içinde Osmaneli Diyanetince yapılacak halı ve duvar tabelaları montajları tamamlanarak ibadete açılacak.

yildirim-beyazit--hamide-hatun-camii--(4).jpg

Bu restorasyonla tarihi camimiz çok güzel görünüme kavuştu. Mahallemiz için ramazan ayından önce hizmete girmiş olması çok memnuniyet verici. Camimizin bahçesini genişletmek için almış olduğumuz arsa ile camii meydanı iyice genişleyecek. Aynı yerde cenaze muhafaza, cenaze yıkama, abdest alma yerleri, wc ler yapılacak.

yildirim-beyazit--hamide-hatun-camii--(3).jpg

Osmaneli değerlerini birer birer gün yüzüne çıkarıyoruz. Yıldırım Beyazıt -Hamide Hatun Camii Resterasyon sonrası çok güzel bir değer olarak hizmete girecek. Uzun yıllar tarihi yanlış bilinen camimizin Yıldırım Beyazıt döneminde(1389-1402) yapıldığı belirlendi.

yildirim-beyazit--hamide-hatun-camii--(2).jpg

Rüstem Paşa Camii, Yıldırım Beyazıt camii Osmaneli için geçmişten günümüze kalan önemli miraslar. Restorasyonları hem zaman aldı hem de büyük harcama yapılarak orijinal hallerine döndürüldüler. Bu iki camimizin bundan sonra korunmaları Belediyemizin de sorululuğunda. Hocalarımızdan özellikle ricamız belediyemizle görüşmeden kafalarına göre camide düzenleme yapmamaları.

yildirim-beyazit--hamide-hatun-camii--(1).jpg

Halısından içersine çakılacak çiviye kadar sorumluluk belediyemize aittir. Ne yazık ki belediyemize danışılmadan halı seçimi yapıldığını görmekten de üzüntü duyuyoruz. Osmaneli nin değerleri olan bu iki güzide camimiz görevlilerinin tarihi camilerimize gereken önemi vermelerini ve belediyemize danışmadan çivi çakmamaları gerektiğini bir kez daha özellikle hatırlatırız. Yoksa gereken yasal işlemleri yapmak zorunda kalacağız. Bunun için önümüzdeki günlerde konuyu hocalarımızla bir araya gelerek konuyu karşılıklı görüşme ile çözeceğiz.

Yıldırım Beyazıt -Hamide Hatun Camii Resterasyon sonrası Osmaneli için hayırlı olsun. Camimizin Resterasyon talebimizi gerçekleşmesini sağlayan eski Kültür ve Turizm Bakanımız Prof Dr Nabi Avcı, Milletvekilimiz Halil Eldemir, İl Başkanımız Fikret Karabıyık, İlçe başkanımız Mefaret Göbekçi, eski ilçe başkanımız Yalçın Karaca, belediye meclis üyelerimize, Valimiz Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kaymakamımız Edip Çakıcı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 2676 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.