Kime Göre, Neye Göre?

Kime Göre, Neye Göre?

Betül Aslan/ Köşe Yazısı

A+A-

Sizlerin de bildiği gibi her ayın ilk Salı günü Osmaneli Belediyesi Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşiyor. Osmaneli Haber Gazetesin’de çalışmaya başladığım günden beri, toplantılara katılmaya özen gösteriyorum. Bir gazeteci olarak alınan kararları merak ediyor, hem de sizlere ulaştırmak için orada bulunuyorum. Gazetede çalışmaya başlamadan önce, hayatım da hiç meclis toplantılarına katılmadım. Orada alınan kararlar, doğru veya yanlış Osmaneli halkı için alınıyor ve bunları bilmek Osmanelilerin hakkı. Doğru ve yanlış demişken Kime göre? Neye göre?  
Katıldığım son toplantı, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı oldu. Toplantı da 2 gündem maddesi vardı.  İlk madde; ‘‘Encümene Yetki Verilmesi’’ ( Belediyemize ait gayrimenkullerden, 10 yıllık süre ile kiraya verme ve satışı için yetki alınması), ikinci madde ise; ‘‘Belediye Başkanına yetki verilmesi’’  (1308 Osmaneli Turizm Gıda San. Ve Tic. A.Ş. yönetim Kurulu ataması için yetki alınması)  Her iki madde de toplantı da bulunan  İyi Parti’ nin red oyuna karşılık, oy çokluğuyla kabul edildi. Belediye Başkanı Münür Şahin, toplantının ardından belediyenin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.  Paylaşımda ‘‘Her iki madde için yapılan oylamada meclisimizin İyi Parti Üyesi 3 kişinin Red oyuna karşılık, Osmaneli İlçesinin gelişimine katkı sağlayacak Projeler evet diyen Ak Parti, Mhp ve Bağımsız üyenin kabul oyu ile geçildi’’ dedi.  
İyi Parti de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve Başkana sert çıktı. İyi Parti’nin yaptığı paylaşımda ‘‘Münür Şahin Osmaneli belediye sayfasından bir açıklama paylaşıp iyi parti meclis üyelerini yatırıma hayır oyu verdiler gibi bir algı yaratmaya çalışmış. Şimdi gelelim yanıtımıza; Belediyenin yani vatandaşın malını satmak, ne zamandan beri hizmet oldu. Bundan sonra gelecek Başkana, meclis üyelerine Osmaneli halkına ne bırakacağız, ben yaptım ben satarım demek nasıl bir anlayış. Yemezler Sayın Başkan. Gelelim ikinci maddeye belediye şirketine kimi atıyacak belli değil, şirketin ne geliri ne gideri ile ilgili bilgi verilmiyor ve onay isteniliyor. Bunu da yemedik Sayın Başkan.’’

Münür Şahin’den henüz bir cevap gelmedi. Gelir mi merak konusu. Belediye meclisinde yaşananlar daha sonra sosyal medyadan karşılıklı atışmaya döndü. Aslında bu konuların tartışılacağı yer, Osmaneli Belediye Meclisidir. Sonradan sosyal medya üzerinden, tartışma oluşturulmasını yanlış buluyorum. Her meclis üyesi, belediye meclisinde fikrini açıkça söylemeli. Neticede oylanacak ve milli irade böyle tecelli edecek.


Bu haber toplam 3644 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.