KENDİ MARKASINI  OLUŞTURAN ŞEHİR

KENDİ MARKASINI OLUŞTURAN ŞEHİR

Osmaneli’nin gün yüzüne çıkmamış birçok değeri, Osmaneli Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerin işbirliğinde...

A+A-

Osmaneli’nin gün yüzüne çıkmamış birçok değeri, Osmaneli Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitelerin işbirliğinde ortaya çıkartılıyor.

Geçtiğimiz aylarda Osmaneli Belediyesi sürekli eğitim merkezinde açılan ve 25 bayan kursiyerin katıldığı Lefke Bezi dokuma kursu sona erdi. Osmaneli Belediyesi, İŞKUR İl Müdürlüğü ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ortaklığında açılan kursta eğitim gören kursiyerler, Lefke Bezi dokumacılığı konusunda ustalaştılar. Dokudukları Lefke bezinden peşkirler üreten kursiyerler ve hocaları Gülay Durak, şimdi de Lefke Bezinden kolyeler üretmeye başladılar. Lefke bezinden ürettikleri peşkirlerden arta kalan bezlerin üzerlerine kendi motiflerini işleyerek, Lefke Bezi Kolyesi üreten Sürekli Eğitim Merkezi Hocası Gülay Durak konu ile ilgili olarak, “Yaklaşık 100 günden bu yana 25 kursiyer arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Şu anda kursumuz sona erdi. Arkadaşlarımız kurs sürelerini başarı ile tamamladılar ve hepsi de Tarihi Lefke Bezini dokumayı öğrendiler. Bizler sadece Lefke Bezini dokumakla kalmıyor, peşkirlerin üzerindeki bazı motifleri de kendimize ait özel tekniğimizle kendimiz oluşturuyoruz. Osmaneli için çok güzel bir çalışma oldu” dedi. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de, “Lefke Bezi çok eskilere dayanan, tarihin derinliklerine giden bir dokuma. Osmaneli ilçesi çok eski zamanlarda da bu bölgede en çok pamuk yetiştiren yer olarak biliniyor. Lefke Bezinin geçmişi belki de Bin yıl gerilere kadar gidiyor. Biz Tarihi Lefke Bezini yeniden canlandırdık. Bu konuda bizlere her türlü desteği veren, başta hocamız Gülay Hanıma, İstanbul Ticaret Üniversitemize, İŞKUR İl Müdürlüğümüze, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitemize çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Bu haber toplam 1672 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.