“KEMER TAKMAYI SİZLER BİZE ÖĞRETİNİZ”

“KEMER TAKMAYI SİZLER BİZE ÖĞRETİNİZ”

Trafikte farkındalık meydana getirmek amacıyla Ülke genelinde düzenlenen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” semineri, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı...

A+A-

Trafikte farkındalık meydana getirmek amacıyla Ülke genelinde düzenlenen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” semineri, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, İlçe Emniyet Müdürü Ali Özgan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Eyüp Uzun, Ak Parti İlçe Başkanı Mefharet Göbekçi ve Osmaneli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aydın Yıldız’ın katılımlarıyla, Şehit Osman Er İmamhatip Ortaokulu Salonunda gerçekleştirildi. 
Öğrencilerin katıldığı seminerde, Jandarma Astsubay Rıza Gazel ve Trafik Polisi Memuru Mustafa Bozkurt’un sunduğu sinevizyon gösterisi izlendi. Özellikle araç kullanan sürücülerin, direksiyon başında telefonla konuşmamaları, emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

dc504d77-b34b-4cec-9ae0-ffe4668bd1f3.jpg

Seminerde bir konuşma yapan Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz; “Trafik kazalarına her yıl binlerce canı kurban vermekteyiz. Trafik kazaları ile ilgili olarak bugüne kadar maalesef çok ciddi anlamda mücadele dilmedi. İnşallah bu etkinlikle birlikte bir farkındalık yaratıp, bu işin içerisine öğrencilerimizi de dahil etmektir. Trafik kurallarının insanlara anaokulundan ve ilkokuldan beri öğretilmesi gerekmektedir. Siz sevgili öğrencilerimiz bundan sonra araç kullanan ailelerinize yön vereceksiniz. Biraz sonra sizlere kırmızı düdük dağıtacağız. Aracın içerisinde veya aracın dışarısında emniyet kemeri takmayan, direksiyon başında telefon ile konuşan anne ve babalarımızı uyarmak amacıyla kırmızı düdükleri dağıtıyoruz. Heryıl meydana gelen yüzlerce kazada binlerce inan ölmekte ve yaralanmaktadır. Yaralıların bazıları yatağa düşmekte, bazıları da yardımcı araçlarla hayatlarını devam ettirebilmektedirler. Burada siz sevgili öğrencilerimize çok iş düşüyor. Araca biner binmez ister ön koltukta, ister arka koltukta emniyet kemerlerimizi takmalaı, takmayan anne ve babalarımızı da uyarmalıyız. İnşallah trafik konusundaki bu gidişatı siz sevgili öğrencilerimiz değiştireceksiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu işe siz değerli öğrencilerin el atması yönünde bizlere emirleri oldu. Bundan sonra bütün okullarımızda b etkinliği düzenleyeceğiz. Kemer takmayı, direksiyon başında telefonla konuşmaması gerektiğini sizler bizlere öğretin” dedi. Basına da seslenen Kaymakam Naif Yavuz, “Değerli Basın mensuplarımız bu konuda sizlere de büyük görevler düşmektedir. Bu konuları sık sık dile getirirmenizi ve vatandaşlarımızı uyarmanızı istiyoruz” dedi. Kaymakam Naif Yavuz, Belediye Başkanı Münür Şahin ve diğer protokol üyeleri, öğrencilere Kırmızı Düdük dağıttılar. 

8a70b332-f503-493a-b8ee-8ec602ab2739.jpg

 

Bu haber toplam 2131 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.