MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

KAZ'IN AYAĞI

A+A-

İki hafta önce Osmaneli Haber Gazetesinin yazı işleri Müdürü olarak, hemen her hafta olduğu gibi bir köşe yazısı yazdım. Bizim Gazete ve Gazeteci olarak görevimizin ne olduğunu bilmeyen, fakat kendilerini bu toplumun üstünde görüp, herşeye müdahale hakkı olduklarını sanan bazı aklı evveller, sosyal medyadan, sözüm ona hem bana cevap vermişler, hem de tarlasında çalışıp yorulan bir faninin beyin kanaması geçirmesini bana mal etmeye çalışmışlar. TESADÜF MÜ ???  Diye.
Bana atfen kendi sosyal medya hesabından yazarak ve hiçbir manevi ve fiziki dahlim ve temasım olmadığı halde, bir kişinin beyin kanamasını, ‘acaba yutturabilirmiyim’ diyerek, beni suçlamasından, hem de  yönlendirmesinden dolayı kınıyorum.
Değerli Okurlarım, Sevgili Dostlarım
3 Yıldan bu yana Osmaneli ilçemizde, OSMANELİ HABER GAZETESİ’ni çıkartıyoruz. Ben de Mehmet Erdem olarak 3 yıldan bu yana OSMANELİ HABER GAZETESİ’nin Yazı işleri Müdürlüğünü yapıyorum.
Bu görevi yaptığım her saniye, her dakika, her saat, her gün, her hafta, her ay ve her yıl Osmaneli ilçemizin geleceği ve gelişmesi için elimden geleni yaptım.  Hem de Osmaneli’nin bazı siyasilerinin yapmadığı kadar. Haa birileri diyecekler ki; "Diyeceklerini de, diyecek olanları da gayet iyi biliyorum"  Fakat Gazetemin arşivlerini açarsam bu diyecek olanların hepsi mahçup olur. Osmaneli belediyesi ve Belediye Başkanının aleyhinde sayısızca haberler yapmışım. Tüm bunların yanı sıra, eski siyasi geçmiş tecrübelerimle, bana gelen ve siyaset arenasında yer almak isteyen genç kardeşlerime de aklım yettiğince her daim yardım etmeye çalışmışım. 
Bunların en başında da 2014 seçilerimde MHP’den, 31 Mart 2019 seçimlerinde de AK Parti’den Osmaneli Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Kürek gelir. Aday olmadan önce hergün kapımı çalıp akıl almaya gelen ve benim kendisine “Seni Ak Partide harcıyacaklar, seni seçtirmeyecekler sakın aday olma” tavsiyeme uymayan Mustafa Kürek, 31 Mart seçimlerinde Osmaneli Belediye Başkan adayı oldu. Buna rağmen seçim süresince "SAKARYA GAZETEMİZDE" yayınladığımız "BASIN MASASINA" kendisini davet etmemin yanı sıra, yine seçim süresince gazetemizin bürosuna uğramamalarına rağmen, defalarca kendisi ve Ak Parti ile ilgili haberlere yer verdim. Üç gün önce duydum ki kendisi beyin kanaması geçirmiş. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Allah’tan acil şifalar diliyorum. 
Sevgili okurlarım. 
Osmaneli’de siyaset öyle bir hal almış ki; Özellikle iktidar partisi koltuklarında oturanlar, koltukarının selametini hep başkalarını suçlamakta görmüşler.  31 Mart seçimlerinde, seçim süreci boyunca yapacaklarını ve projelerini anlatmak yerine, günde 3 öğün bağımsız belediye başkan adayını, telefonlardan millete ssözüm ona mesajlar göstermek suretiyle ve bel altına kadar inerek dillerine doladıklarından dolayı, 31 Mart seçimlerini Osmaneli ilçemizde hezimet düzeyinde kaybedenler, siyah gözlüklerininin ardında hiçbir gerçeği görmeden seçimleri kazandıklarını hayal edip geziyorlar. Onlar öyle zannediyorlar ki, “Biz iktidarız, herşeyi yaparız, kaybettiğimiz yerde bile kazanırız. Biz iktidarız, bizleri hiç kimse eleştiremez, bizleri sorgulayamaz. Bizim belediye başkanı adayımız işine yarım saat değil, bir saat de geç gelse bize kimse hesap soramaz. Soran olursa da, her olumsuzluğu soranın üstüne atarız” diye düşünüyorlar herhalde. Sosyal medya hesaplarından hakarete varacak dercede beni suçladıkları ve hiçbir dahlim olmayan bir hadiseyi bana yönlendirmeye çalıştıkları gibi. Ne yani; Milletin ödediği vergiler ile maaşını alan bir Devlet Memurunun işine geç gitmesini yazmayacakmıyız? Bu kim olursa olsun fark etmez. Sadece Kaymakamlık Yazı işleri Müdürlüğü personeli değil de, diğer dairedelerde ki personeller olsa yine yazarım. Fakat Mustafa Kürek'in başına gelen sağlık olayını benim yazdığım yazıya bağlamaya çalışanlara, beni hedef göstermeye çalışanlara da diyorum ki;
Kaz'ın ayağı öyle değil beyler. 
Kaz'ın ayağı bildiğiniz gibi perde’lidir. Ama Osmaneli'de Kaz'ın ayağında perde falan kalmamış.  
Perde yırtılmış. 
Şimdi bende Perdeyi yırtanlara şunları mı diyeyim? 
Mustafa Kürek'i çeşitli entrikalarla aday yaptınız, sonra da yalnız bıraktınız,
Seçim süreci boyunca yanlış yönlendirdiniz,
İçinizdeki meclis üyeliği çekişmelerinizden zaman zaman adayınızı görmediniz,
Seçim bitti, sizlerden bir tek isteği oldu onu bile yerine getirmediniz,
Acaba diyorum, sizin bu yaptıklarınız karşısında Mustafa Kürek'in başına gelenler sizce de tesadüf müdür?
İşte bu sorulara da anca, Kamil-İ İrfan olanlar cevap verebilir.
Bu saatten sonra;
Kimler Kamil-i İrfan-a bürünür,
Kimler hakikatlerle yüzleşir, 
Kimler tesadüflere kalır, Kimler gerçeklerle yüz yüze gelir. 
Bunların hepsini de;  Kamil-İ İrfan'a Can olanlar bilir,
Kamil-İ İrfan'a Can olanlara ne anlatsak boşta, ben yinede son sözümü edeyim. 
"Kişiler başarıszılıklarını kapatmak için başkasına çamur atmadan önce, lütfen kendi ellerine bir baksınlar, başkalarına çamur atacaklarına kendi ellerini yıkasınlar. 
Hoşça ve Dostça Kalın!!! 

 

Bu yazı toplam 4124 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum