KAYMAKAM UYGULAMAYA KATILDI

KAYMAKAM UYGULAMAYA KATILDI

Trafikte farkındalık meydana getirmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” etkinlikleri doğrultusunda, Osmaneli Kaymakamı Naif...

A+A-

Trafikte farkındalık meydana getirmek amacıyla ülke genelinde düzenlenen “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” etkinlikleri doğrultusunda, Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz öğrenciler ile birlikte Trafik Uygulamasına katıldı. 
Ankara Caddesi üzerinde yapılan Trafik Uygulamasına, Osmaneli İlçe Emniyet Müdürü Ali Özgan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Eyüp Uzun, Emniyet ve Jandarma Trafik ekipleri ile birlikte öğrenciler de katıldılar. Kaymakam Yavuz öğrencilerle birlikte durdurdukları araçlardaki sürücülerin emniyet kemerlerine ve telefon ile konuşup konuşmadıklarına baktılar.

beb3278e-5996-45f2-9c69-1e1509d73b3e-001.jpg

Emniyet kemeri takılı olmayan sürücüleri uyaran Kaymakam Yavuz, “Emniyet Kemeri sizlerin trafikteki hayat sigortanızdır. Öğencilerimiz ile birlikte bugün yaptığımız trafik uygulamasında sizleri sadece uyaracağız. Yürürlüğe giren yeni trafik kanununda yaptırımlar ve cezalar hayli arttırılmıştır. Emniyet Kemeri takmayan ve Direksiyon başında telefonla konuşan sürücülere 235 TL. Trafik para cezası uygulanmaktadır. Cezadan ziyade vatandaşlarımızın kendi hayatları için emniyet kemeri alışkanlığı edinmeleri gerekmektedir. Ayrıca Emniyet kemeri takmak zorunludur. Direksiyon başında Telefonla konuşmak da aynı şekilde hem yasak hem de tehlike arz etmektedir. Bu uygulamalarımız hem Emniyet hem de Jandarma Trafik ekiplerimizce günün 24 saati yapılacaktır. Vatandaşlarımız kurallara ve kanunlara uymalıdırlar” dedi. Öğrenciler durdurlan araçların camlarına emniyet kemeri takmamanın, direksiyon başında telefonla konuşmanın ve hatalı araç sollamanın yasak olduğu belirten çıkartmaları yapıştırdılar. Kaymakam Yavuz uygulama sonrasında öğrencilere; “Araç kullanırken uymamız gereken kurallar olduğu gibi, yaya trafiğinde de uymamız gereken kurallar vardır. Bu kurallara da mutlaka uyunuz ve uymayanları da uyarınız” dedi. Kaymakam Naif Yavuz uygulamaya katılan öğrencilere Çikolata ikramında bulundu. 

321392ab-e658-4e24-8a6c-ba27bebaa78e.jpg

 

Bu haber toplam 1564 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.