KAYMAKAM ÇAKICI MUHTARLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

KAYMAKAM ÇAKICI MUHTARLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

19 Ekim Çarşamba günkü muhtarlar gününü Osmaneli’nin pazarı olması nedeniyle 21 Ekim Cuma gününe erteleyen Osmaneli Kaymakamlığı, düzenlenen programla...

A+A-

19 Ekim Çarşamba günkü muhtarlar gününü Osmaneli’nin pazarı olması nedeniyle 21 Ekim Cuma gününe erteleyen Osmaneli Kaymakamlığı, düzenlenen programla Muhtarlar gününü kutladı. 
27 Köy ve 4 Mahalle Muhtarının katılımıyla düzenlenen program, Selimiye Köyü Muhtarı Sadık Dayan, Ağlan Köyü Muhtarı Kasım Balcı ve Hisarcık Köyü Muhtarı Sezai Demirtaş’ın Atatürk heykeline çelenk koymayla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Selimiye Köyü Muhtarı Sadık Dayan tüm Muhtarlar adına bir konuşma yaptı.

muhtarlar-gunu1.jpg
Selimiye köyü Muhtarı Sadık Dayan konuşmasında; “Bugün burada 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. 
Muhtarlık müessesesi 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık Müessesesi her ne kadar 1913 ve 1933 tarihlerinde iki defa hukuki olarak kesintiye uğramışsa da varlığını devam ettirmiştir. Muhtarlık, Osmanlıdan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız bir yandan Köy ve Mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
Bugün İlçemizde 4 Mahalle, 27  Köy olmak üzere toplam 31 Muhtar görev yapmaktadır. Demokrasinin kılcal damarları olan Muhtarlığın 187 yıldır yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında siyasal barışın sağlandığı tek müessese olduğu unutulmamalıdır.  Çünkü temsil ettiği gücü Cumhuriyet Mühründen alan bu müessese siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir.

Bu nedenledir ki; Vatandaş Muhtarının 24 saat kapısını çalabileceğini bilmekte, çözüm merkezi olduğunu bildiği bu kurumu kendisine daima çok yakın hissetmektedir. Keza bizlere göre dünyada örneği olmayan en önemli bir işlevi de devlet kurumlarını karşı karşıya getirmeden, çözüm odaklı aracı bir kurum olarak sistemde yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Muhtarlar, demokrasinin temel taşlarıdır”.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Muhtarlara verdiği önem ortadadır.
Bu güzide kuruma 19 Ekim Muhtarlar Günü olmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ederiz. Bu anlamlı günde burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor en kalbi duygularımla hepinizi yürekten selamlıyorum.” dedi. Konuşmanın ardından muhtarlar topluca Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı’yı kaymakamlık binasında ziyaret ettiler. Ziyarette muhtarların gününü kutlayan Kaymakam Çakıcı; “Devletim Millete en uçtaki hizmet neferleri olan siz değerli Muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Sizlerin Devlet ile Millet arasında çok büyük görevleriniz var. Aynı zamanda sizler hem Devleti, hem Milleti temsil eden kurumun başlarısınız. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, köy muhtarlarının köylerindeki sorunları ve taleplerini dinledi. 2016 yılında 12 köye parke taş ve kum verildiğini belirten Kaymakam Çakıcı; “İnşallah bu taşların döşenmesi bu yıl sonuna kadar bitecektir. Medetli köyümüzün içme suyu işini bitirdik. Sarıyazı köyümüzdeki bakım onarım çalışmalarımız da tamamlandı. 2017 yılında daha çok köylerimizin yollarının yapım ve bakımlarına ağırlık vereceğiz” dedi. Muhtarlar günü programına, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli MHP İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur, Osmaneli Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, Ak Parti ilçe başkanı Yalçın Karaca, CHP İlçe Başkanı Faik Üstün, Osmaneli Müftüsü Adın Bostancı ve Osmaneli Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe müdürü Serkan Diker’de katıldı. 

muhtarlar-gunu2.jpgmuhtarlar-gunu4.jpgmuhtarlar-gunu3.jpg

muhtarlar-gunu6.jpgmuhtarlar-gunu9.jpgmuhtarlar-gunu8.jpgmuhtarlar-gunu7.jpg

Bu haber toplam 2166 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.