KARPUZ HALİ YENİ YERİNDE

KARPUZ HALİ YENİ YERİNDE

Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Osmaneli Hal binasında sona yaklaşılırken, eski karpuz halindeki kantarın, yeni hal binası bölgesine taşınmasıyla,...

A+A-

Geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan Osmaneli Hal binasında sona yaklaşılırken, eski karpuz halindeki kantarın, yeni hal binası bölgesine taşınmasıyla, 2018 yılı karpuz sezonu açılmış oldu. 
Osmaneli Hal binasının temel atımında 2018 yılı karpuz hasadının yeni hal binası bölgesinde yapılması sözünü veren Belediye Başkanı Münür Şahin, “Öncelikle 2018 karpuz sezonu çiftçilerimize hayırlı olsun.  2018 Karpuz sezonunu yeni halimizde açıyoruz. İnşaatı devam eden Hal binamızın yağışlar nedeniyle gecikmesine rağmen, hal çevre düzenlemesini karpuz alımları için hazır hale getirdik. Yeni kantar binamız bugünden itibaren hizmete girdi. 

Çiftçilerimiz büyük emekler harcayarak ektikleri, bakımlarını yaptıkları karpuzlarını toplama zamanı geldi. El emeği göz nuru olan ürünlerinden İnşallah bol kazanç elde ederler.
2018 sezonuna yetiştirme sözü verdiğimiz hal binamızı bitirme aşamasına geldik. Mezarlık yanında bulunan kantarı bu bölgeye taşıdık. Karpuz üreticisi çiftçilerimizle, karpuz toptancısını yen Hal binamızın bulunduğu alanda bir araya getireceğiz. Bugünden itibaren Türkiye’nin birçok bölgesine Osmaneli karpuzları bu bölgemizden gidecektir. 
Traktörlerle gelen karpuzların ve ürünlerin etkilenmemesi için koruma bandı oluşturuyoruz. Kapuz alım satımı ve yükleme işleri tamamen yeni hal bölgemizde yapılacak. Yeni sezonun çiftlilerimize hayırlı olmasını diliyoruz. Allah emeklerinin karşılığı güzel pazarlarla ve müşterilerle karşılaştırsın. Bugünden itibaren karpuz sezonu ile birlikte ,inşaatı da hızla devam eden kısımlar tamamlanıyor ve artık halimiz 12 ay boyunca çiftlilerimizin hizmetinde olacak.
Osmaneli Belediyesi Halimizin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onaylı tek hali olarak hizmette olacak. 30 dükkandan oluşan halin yönetimi belediyemizce görevlendirilen Hal Müdürlüğünce yapılacak. Tüm görevlileri belediyemizce atanan halimiz ilimizde ve ilçemizde büyük bir ihtidacıda gidermiş olacak. Osmaneli Belediyesince bugün hizmete giren halimiz kantarında fiyatlar şöyle olacak; Traktör ve pikap 5 TL, Kamyonlar 15 TL, Tır 20 TL.
Kantar işletimi ve yönetimi de belediyemize ait olacak.
Geçtiğimiz hafta 12 köyümüzde dolu afetine maruz kalan çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletirken, karpuz dikicilerine de yeni sezonun hayırlı olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum” dedi. 


Bu haber toplam 2887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum