KARAYİĞİT TEKRAR BAŞKAN

KARAYİĞİT TEKRAR BAŞKAN

Bilecik Ak Parti Kadın Kolları Olağan İl Kongresi gerçekleşti. Bayram havasında geçen ve yoğun katılımın olduğu kongreye tek aday olarak giren mevcut...

A+A-

Bilecik Ak Parti Kadın Kolları Olağan İl Kongresi gerçekleşti. Bayram havasında geçen ve yoğun katılımın olduğu kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Ümran Karayiğit, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı olarak seçildi.

Ak Parti Kadın Kolları olağan İl kongresi gerçekleşti. Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen kongreye TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları  Başkan Yardımcısı Seda Gören, Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı. 
Yoğun katılımla gerçekleşen kongre adeta bayram havasında gerçekleşti. Divanın oluşmasıyla başlayan kongre daha sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü. Ak Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadın kolları kongresiyle ilgili video mesajının izlendiği kongrede sık sık 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları atıldı. Kongreye tek aday olarak giren mevcut Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit kongre açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Afrin operasyonunda mücadele veren Mehmetçiğimize ve tüm güvenlik güçlerimize Allah'tan güç, kuvvet vermesini dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Karayiğit: 'Afrin Şehitlerimiz ve 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere bugüne kdar mukaddes topraklar uğruna arş-ı alaya yükselen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum' dedi. Kadınların sadece toplumu inşa eden, nesiller doğurup yetiştiren kadınlar olmadığını ifade eden Karayiğit: 'Bizler aynı zamanda kuruluşun ve kurtuluşun filizlendiği bu topraklardan başlayarak asırlar boyu 7 kıtada hüküm süren bir devletin Hayme Anası, vatan mücadelesinde 3 aylık yavrusunu bırakıp cepheye koşan Nene Hatun'u, Şerife bacısıyız. Bizler hainlerin kendi vatandaşına silah doğrulttuğu 15 Temmuz akşamı vatanı uğruna şehit düşen, Sevgi Yeşilyurt, Zeynep Sağır'lar gazi Safiye Bayat'lar Afrin'e Mehmetçiği kurban keserek uğurlayan Yörük Ana'larız' dedi. Başkan Karaytiğit ayrıca Recep Tayyip Erdoğan'a söz verdiklerini ifade ederek: 'Millet sevgisi insan sevgisidir şuuruyla şefkatiyle herkesi kucaklayan ve yüreğini ortaya koyan kadınlar olmaya devam edeceğiz. Bu misyon ve vizyonla ülkemizin mazlum coğrafyanın dünyanın ümidi Türkiye'nin temel taşı kadınlar olarak kutlu davamızda yine varız hep olacağız' dedi. Karayiğit'in konuşmasının ardından Kadın Kolları faaliyet raporu video olarak izlenildi. Daha sonra Belediye Başkanı Selim Yağcı konuştu. Yağcı konuşmasında hanımların olduğu yerde umut, kardeşlik ve birlik olduğunu ifade ederek kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Milletvekili Eldemir ise yaptığı konuşmada Bilecik Ak Parti'nin 25 bine yakın üyesi olduğunu bunun yarısına yakının kadınlardan oluştuğuna dikkat çekerek, kadınların siyasetteki öneminden bahsetti.

1-469.jpg

Ak Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ise kadınların insan hayatından büyük önem taşıdığına vurgu yaparak bugünkü siyasetçilerin hepsinin bir kadının elinden yetiştiğine dikkat çekti. Kadınların partinin temeli olduğunu ifade eden Karabıyık Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlarla ilgili ülkedeki bir çok sorunu çözdüğünü buna en büyük örneğin başörtüsü sorununu ortadan kaldırması olarak ifade etti. 
Karabıyık'ın konuşmasının ardından Ak Parti Kadın Kolları Genel Merkezinin hazırladığı 'Elveda Mektubu' isimli video izlenildi. Ardından AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları  Başkan Yardımcısı Seda Gören konuştu. Bilecik'teki kongredeki manzaradan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Gören, Ak Kadınların mükemmel bir görüntü oluşturduğunu söyledi. Uyum olduğu zaman başarının geleceğini kaydeden Gören, Ak Parti'nin kongrelerinin bayram havasında geçtiğinin altını çizdi. Gören ayrıca kadın kollarının her zaman sahada tüm gücüyle yer aldığını ifade ederek buna bağlı olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kadınlara verdiği önemin altını çizdi. Kongrede son olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Sezer Katırcıoğlu konuştu. Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, Erdoğan'ın selamını ileterek konuşmasına başladı. Kongreleri başarıyla yürüten partinin Ak Parti olduğunu, diğer muhalefet partilerinde ise kongrelerin bu şekilde gerçekleşmediğini ifade ederek, bugünkü kongreden gurur duyduğunu söyledi. Katırcıoğlu ayrıca Ak kadınların vatanı için, milleti için, bayrağı için, ezan için çalıştıklarını ifade ederek Erdoğan'a kadına siyasette yer verdiği için teşekkür etti. Kadınların Ak Parti içinde söz sahibi olduğunun altını çizen Katırcıoğlu önümüzdeki seçimlerde mecliste ve yerel yönetimlerde %30 kadınlardan oluşma şartının geleceğini söyledi. 

Konuşmaların ardından kongreye tek aday olarak giren mevcut Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ümran Karayiğit güven tazeleyerek tekrar başkan olarak seçildi. 

 

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.