MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

KAHREDEN SAHİPSİZLİK

A+A-

İnsanoğlu, bir haksızlığa, iftiraya, zulme uğradığında, kendisine sahip çıkacak kişi ve merciler arar. Aradığı bu merci Devlet tir, aradığı kişi ise günümüzde herşey siyasetten geçtiği için, Oy verip seçtiği Milletvekilidir, Belediye Başkanıdır, İl Genel Meclisi Üyesidir, Köyünün veya Mahallesinin Muhtarıdır. Çünkü oy verip seçtiği kişiye inanmıştır, güvenmiştir. Yarın başına bir iş geldiğinde kendisine sahip çıkacağına dair bir duygu besler içerisinde. Onun için, sandıkta gidip kendisine oy verir, kişiyi ilgili makama getirir. Seçilmişler bulunduklara makamlara zembille inmezler. Halkın ekseriyetinin oyunu alarak gelirler. Zamanı geldiğinde de, kendisine oy verenlere, başları sıkıştığında, derde girdiğinde, herhangi bir haksızlığa maruz kaldığında sahip çıkarlar, çıkmaları da gerekir, değil mi?
Bilecik İlinde ve Osmaneli ilçemizde son aylarda garip hadiseler yaşanıyor. Bu hadiselerin yaşanmasına da SAHİPSİZLİK sebep oluyor gibi geliyor bana. Geçtiğimiz aylarda Osmaneli ilçemizin en güzel ve verimli topraklarına sahip köylerimizden biri olan SELİMİYE Köyü arazisi sınırlarına Kâğıt Fabrikası Kurulması yönünde teşebbüsler oldu. Selimiye Köylülerimiz tarım arazilerine ve köylerinin dibine kurulacak olan Kâğıt Fabrikasına karşı çıktılar.  Köy Muhtarı Sadık Dayan’ın konu hakkındaki açıklamaları OSMANELİ HABER Gazetemizde manşetten haber olarak verildi. 
Son günlerde yine Osmaneli İlçemizin en güzel ve verimli topraklarına sahip olan GAZİLER köyünün çok yakınına Tavuk Üretim Tesisi Kurulması yönünde bir teşebbüs oldu. Gaziler Köylülerimiz başta Muhtar olmak üzere, hepsi birden bu tesise karşı çıkıyorlar. Muhtarın ve Köylülerin bu itirazları yine OSMANELİ HABER Gazetemizin manşetinden haber olarak verildi. Gaziler ve Selimiye Köylülerinin itirazları, kurulacak olan sanayi kuruluşuna veya tesislere değil. İtirazları kurulacak olan tesislerin yerine. Gerek Selimiye Köyü, Gerekse Gaziler Köyü, narenciye hariç her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği köyler. Bu köylerde çiftçilik yapanlar ise çok çalışkan insanlar. Tarlalarını, bahçelerini iş yeri olarak, ofis olarak, hatta evleri olarak tarif ediyorlar. Bu fabrika ve tesisler bu köylerin diplerine kurulunca, evlerinden, işyerlerinden, ofislerinden olacaklarını, köylerini terk etmek zorunda kalacaklarını söyleyip, feryat ediyorlar. 
Feryat ediyorlar da, bu feryatları duyacak, seslerine kulacak verecek, kendilerine sahip çıkacak bir merci, bir yetkili, oy verip seçtikleri bir seçilmiş bulamıyorlar. Nasıl bulacaklar ki, oy verip seçtikleri kişiler, köylerine yapılacak tesislere EVET demişler. Çalmadıkları kapı kalmamış, dertlerini anlatmadıkları merci kalmamış, fakat hiç biri seslerine kulak vermemiş. İktidar partisinin Milletvekilinden, İktidara mensup İl Genel Meclisi Başkanına, İl Genel Meclisi Üyelerinden, Devletin atanmışlarına kadar her kapıyı çalıdıklarını söylüyorlar. Netice, SAHİPSİZLİK. Netice köylülerin feryatlarını duymazdan, dertlerini görmezden gelmek. Hem Selimiye, Hem de Gaziler Köylerimizle ilgi başta OSMANELİ HABER Gazetemiz olmak üzere, Bilecik Yerel Basınında da haberler çıktı. Sizler Bilecik’in iki milletvekilinden de bu haberlerle ilgili bir açıklama duydunuz mu? Bilecik İl Genel Meclisi Başkanından konuya dair bir söz duydunuz mu? Hepsi birden “Buraya Tavuk Üretim Tesisi Olmaz” diyerek işin başında bu tesise karşı çıkan, oylama meclise geldiğinde (İYİ Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur hariç) EVET oyu veren Bilecik’in bütün siyasi parti İl Genel Meclis Üyelerinden bir ses çıktığını duydunuz mu? Her işi kendilerinin yaptıklarını söyleyen, iktidar partisinin il-ilçe başkan ve yöneticilerinin konu ile ilgili bir açıklama yaptıklarını duydunuz mu? Hadi iktidar ilgilenmedi, Muhalefette yer alan siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, tarım arazileri yok edilmek istenirken ne yaptılar, ne yapıyorlar, ne yapacaklarını bilen veya duyan var mı? Bir tek İYİ Parti Osmaneli İlçe teşkilatı Salı günü akşamı Gaziler köyünü ziyaret ederek destek açıklamasında bulundu.  Daha önce Selimiye Köyü ile ilgili olarak onlardan da bir ses duymamıştık.  Tam rakamları bilmesem de, 20 yıldan bu yana bu köylerimizde her seçimde en çok oyun iktidarı elinde bulunduran Ak Parti’ye çıktığını biliyorum. Bu köylerimiz Ak Parti’ye 20 yıldan bu yana her seçimde sahip çıkarken, şimdi Ak Parti’nin seçilmişlerinin bu köylerimizi SAHİPSİZ bırakmasına kim ne diyecektir? Az da olsa o köylerden oy alan Muhalefet partilerinin köylülerin sorunlarına duyarsız kalmasına, köylüleri SAHİPSİZ bırakmasına hangi akıl olur verecektir.  
Selimiye, Gaziler ve daha birçok köyümüz, köylümüz, çiftçimiz dün sahip çıktıklarının, bugün kendilerine sahip çıkmadıklarını, kendilerini yüz üstü bıraktıklarını görünce üzüntüden kahroluyor, pişmanlıklar duyuyorlar ama şimdiki pişmanlıkları onlara hiçbir fayda sağlamıyor. 
İnsanın en çok zoruna giden de, dün SAHİP çıktığı tarafından bugün SAHİPSİZ bırakılması olsa gerek. Ne dersiniz???
Hoşça ve Dostça Kalınız.

Bu yazı toplam 5545 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum