MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

KAHRAMANLAR YAŞADIKÇA BİZ DE YAŞARIZ

A+A-

 

Bir Ülkede ne kadar çok kahraman varsa, o ülke o kadar çok uzun yaşar. Tarihten bu yana, Türk Milleti çıkardığı kahramanlar ile bu günlere gelmiş, bugün çıkardığı kahramanlar sayesinde de yarınlara emin adımlarla yürüyecektir. Bundan hiç şüphem yoktur.

Hafızalarımızı biraz yoklarsak, hemen hatırlayacağız. Çok değil 201 yılının kurban bayramı arefesinde Bingöl’de gerçekleşen bir olay. Hatice Belgin isimli kadın, çocukları Ceylan, Hazal ve Veysel’i alarak onlara bayramlık giysiler almak için çarşıya çıkıştı. Kızı Hazal’a hırka alacaktı. Dükkanların önünde vitrinlere bakarken, birden canlı bombayı fark etti. Hatice Belgin çocuklarını korumak için canlı bombanın üzerine atladı. Bombanın patlaması ile Şehit Oldu. O patlamada yaralanan 11 yaşındaki oğlu Veysel’de ağır yaralanmıştı. Veysel girdiği yoğun bakımdan çıkamayarak o da daha 11 yaşında Şahadet şerbetini içiyordu. Hatice Belgin’in Kahramanlığı hem diğer çocuklarını, hem de olabilecek çok daha büyük bir faciayı önlüyordu. Hatice Belgin’in Kahramanlığı karşısında hain ve kalleş Pkk bile özür dilemek zorunda kalmıştı. Tabi o hainlerin özür dilemesi hiçbir şey ifade etmiyordu. İşte Türk Kadınının kahramanlığı. Unuttuk gittik değil mi Sevgili Dostlar.

Tarih 08 Haziran 2016. Yer Mardin Midyat. Hainler Bombalı araçla Midyat Polis merkezine saldırı düzenliyorlar. Bu saldırı da Polis memurları Nefise Özsoy ve Şerife Özden Kalmış Şehit oluyorlar. Nefise Özsoy, geride 4 yaşında bir kız çocuğu bırakıyor. Şerife Özden Kalmış daha 5 aylık evli ve hamile. Nefise Özsoy da meslektaşı gibi hamile. Daha doğmamış çocukları ile birlikte Şehit olarak kara toprağın bağrına düşüyorlar. Vatanı ve Milleti için, Bayrağı için Mardin’in Midyat ilçesinde görev yapan bu iki kahraman kadın, iki kahraman Polisimizi de unuttuk gitti. Diyeceksiniz ki, hangi birisini hatırlayalım, binlerce şehidimiz var.

Ne olursa olsun, bunlar bu Vatanın kahraman kadınları. Nasıl ki dün Nene Hatun, Emine Çavuş, Şerife Onbaşımız aynı kahramanlıkları gösterdiyse ve bizler hala onları unutmuyorsak, Hatice bacımızı, Nefise ve Şerife kardeşlerimizi de unutmayıp, unutturmamamız lazım. Bir Ülkede Kahramanlar varsa, orası Vatandır. Kahramanı çok olan milletin istikbali de parlaktır.

Buradan Osmaneli Belediye Başkanımız Münür Beye naçizane bir istirhamda bulunmak istiyorum. Sayın Başkanım, biliyorum bu konularda çok duyarlısınız. Önümüzdeki günlerde Osmaneli ilçesinde cadde ve sokaklara isimler vereceksiniz. İstirhamım bu kahramanlarımızın isimlerini 975 yıldır kesintisiz Türk Şehri olan Osmaneli ilçemizde yaşatmanızdır. Bu kahramanlarımızın nereli oldukları, hangi şehirde doğdukları hiç önemli değildir. Önemli olan, vatanları, bayrakları ve Milletleri için, çocukları için gözlerini kırpmadan bomban üzerlerine atlamalarıdır, hainlerle kora kor çarpışmalarıdır. Onlar bu Türk Milletinin bağrından çıkmış, Türk Milletinin Kadın Kahramanlarıdır. Onlar bugünün Nene Hatunları, Emine Çavuşları, Kara Fatma’larıdır. Bu kahramanları unutmamak, unutturmamak, isimlerini ve kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmak, sizleri de unutulmazlar arasına koyacaktır. 

Bu yazı toplam 2722 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.