KADINLARA ÇÖMLEKÇİLİK KURSU

KADINLARA ÇÖMLEKÇİLİK KURSU

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde "Çömleğe Bir Hanım Eli Değsin" projesi kapsamında kadınlara yönelik çömlekçilik kursu açılacak.Pazaryeri Kaymakamlığından...

A+A-

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde "Çömleğe Bir Hanım Eli Değsin" projesi kapsamında kadınlara yönelik çömlekçilik kursu açılacak.
Pazaryeri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Kınık köyünde 135 yıldır sürdürülen geleneksel el sanatlarından çömlekçiliğin geliştirilmesi için çeşitli aktiviteler düzenleneceği aktarıldı.

Açıklamada, "Endüstriyel sanayinin gelişmesiyle çömlek yapımını endüstriyel makineler devralmış olsa da Kınık köyünde halen 30'a yakın usta sayesinde çömlekçilik zanaatı ayakta durmaya devam ediyor. Bölgede icra edilen geleneksel el sanatı çömlekçiliği sürdürülebilir kılmak, gelecek nesillere aktarabilmek için ilçede istekli olan bu sanatı icra etmek isteyen kadınlara yönelik Kaymakamlık himayesinde bir proje fikri geliştirildi. Bu sayede kadın bireylerin girişimci olmaları adına iletişim ve becerilerinin gelişmesi ve istihdamına katkı sunmak amaçlanıyor." ifadeleri kullanıldı.
Pazaryeri Halk Eğitim Kültür Sosyal ve Spor Kulübü Derneğinin yürüteceği, İçişleri Bakanlığının desteklediği projeye, Pazaryeri İlçe Kaymakamlığı başta olmak üzere, Pazaryeri Belediye Başkanlığı,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Bilecik Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce katkı sunulacağı kaydedildi.
Projenin 7 ay süreceği belirtildi.

comlekcilik-kursu-(2).jpg

Bu haber toplam 2154 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.