KAÇAK KONAK SKANDALI İL GENEL MECLİS'NE SIÇRADI

KAÇAK KONAK SKANDALI İL GENEL MECLİS'NE SIÇRADI

Eski Bilecik Vali Konağı arsasına yapılan ve ruhsatlandırma işlemleriyle ilgili Bilecik Sakarya Gazetesi'nin gündeme getirdiği usulsüzlükerden sonra 'Kaçak...

A+A-

Eski Bilecik Vali Konağı arsasına yapılan ve ruhsatlandırma işlemleriyle ilgili Bilecik Sakarya Gazetesi'nin gündeme getirdiği usulsüzlükerden sonra 'Kaçak Konak' olarak anılan işletmenin kaderi il genel meclis üyelerinin ellerine bırakıldı.

İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkarılan arsanın belediye ile ilgili imar konuları geçen bir yılda halen netlik kazandırılamadı. İlk olarak 196 m2 inşaat izni veren Bilecik Belediyesi daha sonra bahse konu yer için 1260 m2 inşaat ruhsatı düzenledi.

Sakarya Gazetesi'nin gündeme getirdiği usulsüzlükler resmi yazışmalarla kayıt altında olduğu öğrenildi. Kamuoyunun tepkisi karşısında yeni ruhsatın dayanağını soran özel idare belediyeden net bir cevap alamadı.

Sonuç olarak, ihaleyi yapan il encümeni ve ruhsatı veren belediye olmasına rağmen Kaçak Konak'ın ruhsatının onaylanması işi il genel meclis üyelerine kaldı. İl Genel Meclisi'nden, birçok şaibenin olduğu imar ve ruhsat konusuyla ilgili kiracı Mehmet Ergün'ün sözleşmesinin uzatılıp uzatılmaması konusunda karar vermesi istendi.       

Osmaneli'nden de iki üyenin bulunduğu İl Genel Meclisi, durum karşısında tedirgin. Alınacak olası bir kararın hukuki sonuçlarının ne olacağı belirsizliğini korurken, dananın kuyruğunun hafta başında kopması bekleniyor.

Kaçak Konak skandalını kucağında bulan İl Genel Meclisi'nin ne karar alacağı kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. 

Bu haber toplam 2111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.