İŞÇİLERİN EYLEMLERİ UZUYOR

İŞÇİLERİN EYLEMLERİ UZUYOR

Bayırköy’de faaliyet gösteren eski adıyla Tekersan (Mefro Wheels) ve Vezirhan’da bulunan Demisaş Döküm fabrikasında çalışan DİSK’e bağlı Birleşik...

A+A-

Bayırköy’de faaliyet gösteren eski adıyla Tekersan (Mefro Wheels) ve Vezirhan’da bulunan Demisaş Döküm fabrikasında çalışan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye işçiler Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine eylemlerin dozunu artırdı. 

Birleşik Metal-İş Sendikası İşyeri baş temsilcisi Saim Taşgın gazetemize yaptığı açıklamada, 11 Aralık tarihinden itibaren işyerlerinde fazla mesaiye kalmamaya başlarken 2 hafta süreyle taleplerimizi içeren kokartlar takacağız. 
Ayrıca Cuma gününden itibaren her hafta Cuma günleri vardiya girişlerinde servislerden inilerek toplu yürüyüşler gerçekleştireceğiz. MESS’e üye işyerleri üretim rekorları kırmakta olup sektörün karlılığı tartışılmaz durumdadır. Ancak işverenler işçilerin sırtından kazandıklarının küçük bir bölümünü bile işçilere vermek istememektedir. Masada söyledik, bir kez daha açıkça söylüyoruz. Hiçbir  zaman ve hiçbir yerde, kazanılmış haklarımızı tartışma konusu etmedik, etmeyeceğiz. MESS’i uyarıyoruz, bu tekliflerinin kabul edilmesi söz konusu olamaz. Bizler toplu sözleşme teklifimizi çok sayıda işçinin katıldığı kurullarımız aracılığıyla hazırladık. Teklifimiz, metal işçilerinin talepleridir. Uzun tartışmalar sonucu hazırlanmış bir tekliftir ve gerçekçedir” dedi.  


Bu haber toplam 1837 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.