İMAR REVİZYONU BELEDİYE MECLİSİNDE ONAYLANDI

İMAR REVİZYONU BELEDİYE MECLİSİNDE ONAYLANDI

Osmaneli ilçesinde 1999 depreminden sonra alınan karar gereğince imarda kat indirimine gidilmişti. Uzun zamandan beri Osmaneli’li vatandaşların beklediği...

A+A-

Osmaneli ilçesinde 1999 depreminden sonra alınan karar gereğince imarda kat indirimine gidilmişti. Uzun zamandan beri Osmaneli’li vatandaşların beklediği İmar Revizyonu Osmaneli Belediye Meclisinde onaylanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşların beklediği İmar revizyonundaki kat artışı yasalaşırken, Osmaneli’de 4 katlı binalar yapılabilecek. Sakarya nehrine yakın olan bölgeler ve sit alanları hariç olmak üzere artırılan kat sayısı ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin gazetemize bir açıklama yaptı. Başkan Şahin açıklamasında;

“Halktan gelen talepler, duyulan ihtiyaçlar ve zorunluluklar nedeniyle Osmaneli belediyesi 1/1000 uygulama imar planı genel revizyonunu gerçekleştirdi.

Kurum görüşleri alındıktan sonra, jeolojik etütler, şehir planlama harita ve diğer teknik çalışmalar sonrası genel revizyon gerçekleştirildi.

Yeni revizyon ile Osmaneli 60 Bin nüfusu karşılayacak plana sahip oldu. Bu düzenleme ile kurumlardan alınan görüşlerle Osmaneli’de sit alanı, Sakarya nehrine yakın bölgeler hariç olmak üzere kat yüksekliği tüm bölgeler için 4 kata çıkarıldı.

Kurumların görüş vermediği alanlar dışında tüm Osmaneli’de katlar 4’e çıkarken sosyal donatı alanları, yeşil alan, parklar, Belediye Hizmet alanları, resmi kurum hizmet alanları da kimseye zarar vermeden düzenlendi.

Osmaneli’nin geleceği plan revizyonu ile garantiye alınırken nüfusumuz 60 Bin kişiye ulaşıncaya kadar herhangi bir plan değişikliğine gerek kalmayacaktır. Tüm alt yapısı 60 Bin kişiye göre planlanan Osmaneli’de artık alt yapı da tamamlanmış oldu.

Osmaneli 2023, 2053, 2071 hedeflerine artık hazır. Hızla yükselen değer olan Osmaneli bölgemizde, Türkiye’de ve dünyada tanınan turizmde isminden söz ettiren bir kent oluyor.

“1075 yılından günümüze kesintisiz Türk Kenti Osmaneli’de” yaşamak artık bir ayrıcalık oluyor

Bu haber toplam 2967 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.