İLK İHALEDE 5 DÜKKÂN SATILDI

İLK İHALEDE 5 DÜKKÂN SATILDI

Osmaneli Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay içerisinde inşaatına başlanan ve Karpuz hasadı olan Haziran ayına yetiştirilmesi planlanan Bilecik ilinin...

A+A-

Osmaneli Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay içerisinde inşaatına başlanan ve Karpuz hasadı olan Haziran ayına yetiştirilmesi planlanan Bilecik ilinin tek resmi Hal’i olacak olan Hal binasındaki dükkânların ilk ihalesi yapıldı.

ilk-ihalede-5-dukkÂn-satildi.jpg

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in makamında ve Osmaneli Belediye Encümeni Huzurunda yapılan ihaleye 5 alıcı girdi. 5 Yıllığı 50 Bin TL, 10 Yıllığı 90 Bin Tl olan Hal binasındaki dükkânların kiralanmasına başlanılmış oldu. Tarım Bakanlığının izni ile kurulmuş olan Osmaneli Belediyesi hal binasının Bilecik ilindeki tek resmi hal olması, yakın bir zamanda dükkânların satışının tamamlanacağını belirten Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, “Hal Binamızdan ilk dükkânları alanlara hayırlı uğurlu olsun. Osmaneli ve çevresinde tarım gayet gelişmiş durumda. Tarım ile iştigal eden çiftçilerimizin ürünleri bundan sonra daha da değer kazanacak. Hal binamız ile Osmaneli tarım alanında da cazibe merkezi haline gelecektir. Bu binada Tarım Kredi Kooperatifine de yer ayıracağız. Ayrıca Zirai ilaç ve bitki fidesi satan esnaflarımıza da istedikleri takdirde buradan yer vereceğiz. Hal binası ile birlikte çiftçilerimiz ürünlerini kimlere sattıklarını, kaça sattıklarını bilecekler ve zarar etmeyecekler. Yakın bir zamanda ikinci ihalemizi de gerçekleştireceğiz. Hal binamızdan dükkân alan arkadaşlarımıza bir kez daha hayırlı olsun diyorum” dedi.

Osmaneli Belediyesinin MHP’li Meclis üyesi Hasan Eroğlu ise Hal binasındaki dükkânların 5 yıllığına değil, bir yıllığına kiralanması yönünde görüş belirterek, “Hal binasında bulunan dükkânların 1 yıllığına kiralanması yönünde görüş belirttim. Bunun nedeni de, yerel seçimlere bir yıl gibi bir zaman kaldı. Bir yıl sonra Belediye yönetimine gelecek olan Başkan ve meclisin önünü açık bırakmak ve yeni başkan ve meclisin bu konuda daha rahat hareket edebilmesi için dükkânların bir yıllığına kiralanmasını önerdim. Bu nedenle de Hal binası dükkânlarının 5 ve 10 yıllığına kiralanmasına ret oyu verdim” dedi. 

Bu haber toplam 1854 defa okunmuştur
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.