İLK İCRAATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

İLK İCRAATINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Geçtiğimiz Pazartesi günü Kuruluş evraklarını Osmaneli Kaymakamlığına teslim eden ve kuruluş aşamasında olan Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardımsevenler...

A+A-

Geçtiğimiz Pazartesi günü Kuruluş evraklarını Osmaneli Kaymakamlığına teslim eden ve kuruluş aşamasında olan Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardımsevenler Derneği ilk icraatını gerçekleştirdi. 
Ramazan ayı münasebetiyle, Osmaneli ilçesinde yaşayan yaklaşık 150 Engelli vatandaşı, Osmaneli Belediyesinin katkılarıyla iftar yemeğinde bir araya getiren Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardım Sevenler Derneği, kuruluş aşamasında olmasına rağmen ilk icraatını gerçekleştirmiş oldu. Osmaneli belediyesi Göksu Salonunda düzenlenen iftar yemeğine, Osmaneli’de yaşayan Engelli vatandaşlar ve aileleri ile birlikte Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Siyasi Partilerin başkan ve yöneticileri, Kamu kurum müdürleri, Osmanelili esnaf ve işadamları ile birlikte yardımsever vatandaşlar da katıldılar. Ayrıca İftar yemeğine İstanbul Anadolu Yakası Engelliler ve Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Yön. Kur. Üyesi Kemal Erdoğan, Ataşehir Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Sibel Tathan, Engelliler Karadeniz Konfederasyonı Genel Başkan Yardımcısı Birol Ekşi, Kubal Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Ünzile Kubal, Sakarya Enegelliler Derneği Başkanı İbrahim İşçi’de misafir olarak İftar yemeğine iştirak ettiler.

ilk-icraatini-gerceklestirdi-4.jpg

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Kaymakam Yavuz; “"Sizler bizim en önemli varlığımız, en değerli dostlarımızsınız. Her vatandaşımız bilmelidir ki engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, sosyal sorumluluk üstlenmeleri ve kendilerini hak ettikleri yerde görmeleri şüphesiz aziz milletimizin sosyal dokusunu zenginleştirecek ve gücüne güç katacaktır" ifadeleriyle programın hazırlanmasında başta Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardım Sevenler Derneği başkanı Özden Karip'e ve üyelerine, emek ve katkısı olan herkese teşekkürlerini iletti.
Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’de iftar yemeğinde yaptığı konuşmada; “Unutulmamalıdır ki her birey birer engelli adayıdır. Yarın ne olacağımızı bilemediğimiz vu dünyada, bizlerle birlikte hayatlarını sürdüren Engelli vatandaşlarımıza, hayatın her alanında yer vermeli, onları da kendimizden ayrı tutmamalıyız. Osmaneli ilçemizde Engelli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilenecek, onların her daim toplumla iç içe olmalarını sağlayacak olan Engelliler Dayanışma ve Yardımsevenler Derneğini kuran arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Osmaneli Belediyesi olarak her zaman kendilerine destek olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi. Osmaneli Engelliler Dayanışma ve Yardım sevenler derneği kurucu başkanı Özden Karip’de iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek, “Osmaneli ilçemizdeki bir eksiği gidermek amacıyla bir çalışma içine girdik. Bizlere yardımcı ve destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Derneğimizin kuruluşunun onayından sonra çok daha güzel hizmetlerde hep birlikte olacağız. Osmanelili bütün hemşehrilerimizin desteklerini ve yardımlarını bekliyoruz dedi. Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz, Derneğe bir engelli sandalye bağışında bulundu. Ayrıca Anadolu Yakası Engelliler Derneği tam donanımlı bir çocuk puseti, Kemal Erdoğan Manuel engelli sandalyesi, Osmaneli ilçesinden bir hayırsever Manuel engelli sandalyesi, İnşaat mühendisi Osman Kıvrak’da bir manuel engelli sandalyesini derneğe bağış yaptılar. Karadeniz Engelliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Birol Ekşi, katkılarından dolayı, kaymakam Yavuz’a, Belediye Başkanı Şahin ve Dernek Başkanı Karip’e birer teşekkür belgesi verdi. 

ilk-icraatini-gerceklestirdi-2.jpg

 

Bu haber toplam 2562 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.