MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

İL BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

A+A-

Hep olumsuz şeyler yazan, hep eleştiren bir gazete ve gazeteci değiliz. Yapılan iyi işleri de yazmak, siz değerli okurlarımıza duyurmak, yapılan hayırlı işleri yorumlamak görevlerimizin başında geliyor.

Son yıllarda, seçimler, referandumlar, darbe girişimleri, siyasetçilerin birbirleri ile sert diyalogları, toplumun da gerilmesine neden oldu. Öyle ki, geçtiğimiz 16 Nisan referandumunda, Evet ve Hayır cephesinde yer alanlar, karşılıklı olarak birbirlerini neredeyse teröristlikle, vatan hainliği ile suçlamaya kadar vardırdılar işi. Oysa siyaset topluma hizmet etmek için yapılan bir görevdir. Elbet te siyasiler birbirlerini eleştirecekler, yapılamayan veya eksik yapılan işleri konuşup söyleyecekler, fakat bu siyasi nezaket ve Ahlak kuralları içinde yapılmalıdır. Dediğim gibi son yıllarda siyasetçilerin sivri dilleri toplumun da gerilmesine neden oldu.

Bilecik siyasetinde eskiden var olan bir geleneği, son yıllarda siyaset yapanlar ortadan kaldırmışlardı. Bu gelenek en azından Dini Bayramlarda, parti teşkilatları bir birleri arasında gidip gelerek bayramlaşma yaparlar, sohbet ederleri. Nedendir bilinmez son senelerde bu güzel gelenek yok oldu. Dün aldığımız bir haber, inanın birçok kişi gibi bizleri de mutlu etti. İlimize yeni atanan Vali Tahir Büyükakın’ı ziyarete gelen Kocaeli’deki siyasi partilerin il başkanlarını, Bilecik il başkanları karşılamış. Hep birlikte yemek yenmiş sohbet edilmiş. Kocaeli’de başlatılan bir geleneği, Bilecik siyasi partilerinin il başkanları da uygulamaya karar vermişler. Her ay bir il başkanının ev sahipliğinde bir araya gelerek yemek yiyecekler ve Bilecik’in meselelerini, yapılacak işleri, muhalefetin iktidara tavsiyelerini, iktidarın bilgilendirmelerini birbirlerine anlatacaklar. Ne kadar güzel değil mi. Dinimiz bile “Birlikte Rahmet, Ayrılık ta Azap Vardır” derken, neden ayrı düşelim. Bölüşüp paylaşamadığımız nedir. Siyaset yapanlar, özellikle il ve ilçe başkan ve yöneticileri, bu işleri bir kuruş maaş almadan, maddi çıkar beklemeden yapan kişiler. Vatan bir, Devlet bir, Millet bir, Bayrak bir olduğuna göre, iktidar ve muhalefetin bu kavgası, bu sert söylemleri nedendir. Kutuplaşmadan, ayrışmadan, ötekileştirmeden kimseye fayda gelmeyeceğini birçok kez gördük, yaşadık, şahit olduk. Milletin kutuplaşmasından daima birileri fayda sağladı, çıkar elde etti fakat Türk Milleti zarar gördü.

Bilecik Siyasetinde şu anda il başkanlığı yapan partilerin başkanlarını almış oldukları bu güzel karardan dolayı tebrik ediyorum, kendilerine teşekkür ediyorum. Hatta diyorum ki, İl Başkanları bu geleneği ilçelerinde de başlatsınlar, ilçelerde de ilçe başkanları her ay bir araya gelsinler, konuşsunlar, kaynaşsınlar, meseleleri medeni bir şekilde tartışsınlar, hep birlikte çözüm üretsinler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Ak Partilisiyle, CHP’lisiyle, MHP’lisiyle, DP’lisiyle, SP’lisiyle, BBP’lisiyle hep birlikte bizlerindir. Bizler binlerce yıldır bu topraklarda bir arada yaşamış, aynı fırının ekmeğini bölüşmüş, aynı çeşmenin kurnasından su içmişiz.

Ben her ay bir araya gelme kararı alan İl başkanlarını bir kez daha tebrik ediyorum. Onlara bu güzel birlikteliği ilçelerde de başlatmalarını öneriyorum.

Allah Türk Milletinin birliğini dirliğini bozmasın.

Hoşça Kalın, Dostça Kalın. 

Bu yazı toplam 1560 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.