MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

İKTİDARA AÇIK MEKTUP

A+A-

Yıllarca önce Malatya, Kahraman Maraş ve Gaziantep illerine gitmiştim. Yaklaşık 14 veya 15 yıl oldu. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz için herkes bir şeyler söylerken, ben oraların hiçte söylenilen gibi olmadığını gözlerimle görerek şahit oldum. Daha o zamanlar Güneydoğu bölgemizin bütün yolları otoban veya bölünmüş yol olarak yapılmış ve bitmişti. Hatta İl Merkezleri ile ilçeler arasındaki yollar dahi, Bilecik’in yollarından daha güzeldi.

Bilecik Marmara bölgesinde yer alan bir İlimiz. Yani Türkiye’nin en gelişmiş bölgesinde yer alıyor. Fakat yıllardır Marmara bölgesinde yer alan birçok il hizmet alırken, Bilecik bunların daima gerisinde kalmıştı. Son yıllarda belediyeler vasıtasıyla Bilecik Merkez ve ilçelerine epey hizmetler geldi. Yapanlardan, vesile olanlardan Allah razı olsun. Yalnız Bileciklilerin en muzdarip olduğu iki üç konu var ki bunlara bir türlü çare bulunamadı. Bulunamamasının sebeplerini de bir türlü anlamış değilim. Tam teşekküllü bir hastane konumuz vardı, neyse ki başladı. Diğer önemli ızdıraba sebep olan konularımız yollarımız. Bilecik Yenişehir yolu başlandı fakat kaplumbağa bile o yolda yapılan çalışmadan daha hızlı gidiyor. Yenişehir yönünden Bursa Bilecik İl sınırlarına kadar yapılıp bitirilen yol, ne hikmetse Bilecik sınırlarına bir türlü geçemiyor. Aynı şekilde Pelitözü mahallesinde başlanan tarafta aynı hızla, yani kaplumbağa hızından daha düşük seviyede seyrediyor.

Bilecik’in en önemli yollarından biri de Gülümbe rampaları. Yaklaşık 10 kilometrelik rampalarda bugüne kadar yüzlerce can kaybı, trilyonlarca mal kaybı yaşandı. Her gün bu yolu gidip geliyorum. Osmaneli, Bayırköy, Vezirhan, Gölpazarı, Yenipazar ilçe ve beldeleri ile köyler Bilecik’e gelmek için veya Bilecik’ten saydığım yerlere gitmek için bu yolu kullanıyorlar. Gülümbe rampalarında günlük ortalama 2 trafik kazası meydana geliyor. Bu yol İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında birçok kez gündeme gelmesine rağmen Karayolları yetkililerinden Maşallah tık ses yok. Ben buradan İktidar partisinin yetkililerine sesleniyorum. 15 Yılda binlerce Kilometre yol yaptık, ülkeyi otobanlarla, bölünmüş yollarla donattık. Dağları deldik, dağları aştık diyorsunuz ama 10 Kilometrelik yolu bir türlü yapmayı beceremiyorsunuz. Ak Parti Bilecik Milletvekili Sayın Halil Eldemir, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Sayın Fikret Karabıyık, Ak Parti’li Bilecik, Osmaneli, Bayırköy ve Vezirhan Belediye Başkanları, İlçe ve Belde Başkanlarının hepsine sesleniyorum. Türkiye’de dağları delen, köprüler kuran, otobanlarla ülkeyi bir ağ gibi ören iktidarınızın yol konusunda Bilecik’e bir kastı mı vardır, yoksa Bir Karayolları Bölge Müdürüne söz mü geçiremiyorsunuz? Gülümbe rampalarında ve Yenişehir Bilecik arasındaki yolda olacak her trafik kazasında sorumluluğunuz olduğunu sizlere sık sık hatırlatacağım. Bakınız daha geçen hafta Osmaneli Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu üyesi bir arkadaşınızın kızı kaza yaptı, belinden sakatlandı. Yine geçtiğimiz ay Osmaneli’li bir esnaf arkadaşımız kaza yaptı hayatını kaybetti. Gülümbe rampalarının yapılması, virajlarının düzeltilmesi için daha kaç kurban verilmesi gerekiyor? Ak Parti Milletvekili Sayın Halil Eldemir, Osmaneli’ Bayırköy, Vezirhan, Gölpazarı’ndan her gün yüzlerce öğrenci Bilecik’e okumaya geliyor. Ak Parti Bilecik İl Başkanına, Bilecik Merkez İlçe Başkanına, Osmaneli İlçe Başkanına, Bayırköy ve Vezirhan Belde Başkanlarına soruyorum, bu yolu iktidarınızdaki Bakanlığınıza yaptırmanız için daha kaç Trafik Kazası olması gerekiyor? Sayın Başkanlar. Şimdiden her gün trafik kazası, ya yarın kar yağınca bu yolun hali ne olacak diye hiç mi düşünmüyorsunuz? Bilecik’e okumaya gelen yüzlerce öğrenciyi hiç mi aklınıza getirmiyorsunuz? Sorumluluk ta, Vebal de sizlerin boynundadır. Demedi demeyin.  

Bu yazı toplam 1629 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.