MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

İKİ GÜZEL FOTOĞRAF

A+A-

Türkiye’de Siyasi Partilerin liderleri, son yıllarda uyguladıkları Siyasi gerilimden ve kutuplaştırmadan, partileri adına siyasi rant sağlamaya çalışıyorlar. Gerilim siyaseti ile kendi parti tabanları diri tutup dağılmalarını önlüyorlar. Bu siyasi uygulama, değişik bir propaganda yöntemi olabilir. Bazen tutar, bazet ters te tepebilir. Fakat son yıllarda Liderlerin uyguladıkları bu gerilim politikasından vatandaşların bıktıklarını ve usandıklarını gözlemliyoruz. Sokaktaki birçok insan, TV kanallarında akşam haberlerini izlemediklerini, özellikle küçük çocuklarına izlettirmdiklerini söylüyorlar. Hani haksız da değiller. İktidarıyla, muhalefetiyle, bir ülkenin siyasetçileri, hergün birbirleriyle kavga etmekten, didişmekten, ağza alınmayacak sözler söyelemekten, hizmet etmeye vakit bulamıyorlar. Özellikle gündemin çok sık değiştiği ülkemizde, bazen iktidarın belirlediği gündemin peşine muhalefetin bazen de muhalefetin belirlediği gündemin peşine iktidarın düştüğünü görüyoruz. Bu gündemler bazen bir hafta, bazen iki hafta sürmekte, vatandaşın derdine odaklanılamamktadır. 
Oysa; Sokaktaki vatandaşın, esnafın, emeklinin, çiftçinin gündemi çok daha başka. Siyaseçilerin tuzu kuru olduğundan birbirleriyle dalaşmaya fırsatları olurken, vatandaş evine ekmeğini nasıl götüreceğinin, çocuğuna harçlığı nasıl vereceğinin derdinde. Hele ki son bir yıldır, Korona Salgını nedeniyle, hem Dünyada, hem de Ülkemizde birçok sektör durma noktasına gelmişken, esnaflarımız işyerlerini aç kapa yapmaktan usanmışken, çiftçilerimiz pahalılık nedeniyle tarlalarını sürüp ekemezken, yukarıdaki siyasi liderlerin kavgaları, vatandaşta bıkkınlık meydana getirmektedir. 
Tüm bunlara rağmen, geçtiğimiz günlerde Sosyal Medyada Osmaneli ile ilgili 2 fotoğraf gördüm ve çok hoşuma gitti. Fotoğrafın birinde CHP Osmaneli İlçe Başkanı İsmail Er ile, DEVA PartisiOsmaneli İlçeBaşkanıYasin Akçay’ın, diğer fotoğrafta da YRP İlçe Başkanı Vahit Uğurlu ve yönetim kurulu üyelerinin Ak Parti ilçe başkanı Şaban Güdem’i ziyaretleri vardı. Osmaneli gibi nüfus bakımından küçük olan ilçelerimizde yapılması gereken siyasetin bu olduğunu gösteren bu iki fotoğrafın daha da çoğalması için dua ettim. Siyaset Devlete ve Millete hizmet etmek için yapılır. Siyasi partiler de bunun için kurulur. Her siyasi partinin görüşü ve uygulama metodu, diğerinden farklıdır. İşte bu farklılıkların zaman zaman bir araya gelip istişare etmeleri, yapılacak olan hizmetler hakkında görüş alışverişinde bulunmaları, siyaset tarafından verilecek hizmetin kalitesini de artıracaktır. Son yıllarda Osmaneli’de siyasetçilerin gençleştiğini gözlemliyoruz. Bu da gelecek açısından sevindirici bir durumdur. Ben buradan Osmaneli’de siyaset yapan genç kardeşlerime seslenmek istiyorum. “Bırakın yukarıdakiler birbirleriyle didişsinler, kavga etsinler, birbirlerini yesinler. Yeter ki sizler, ilçenize, ilçenizde yaşayan hemşehrilerinize daha iyi hizmeti nasıl getiririzin istişarelerini yapmaktan kaçınmayın. Elbette muhalif olanlar zaman zaman iktidarı eleştireceklerdir. İktidar olanlarda varsa cevap haklarını kullanacaklardır. Fakat bunları yaparken hırçınlıktan, kaba dilden, hakaretten uzaklaşarak, sevgi diliyle, hoşgörüyle, muhbbetle yapmak, hem iktidara, hem de muhalefete puan kazandıracaktır. Çünkü bu millet yıllardır kavga seyretmekten, hakaret dinlemekten hakikaten bıktı ve usandı. Sizler yukarıdakileri örnek almayın, onlar gibi olmayın. 
Osmaneli ilçemizde siyasi partiler ve başkanları arasında yapılan ziyaretlerin daha da artması dileklerimle.
Hoşça ve Dostça Kalınız.  
vuslat-kose-yazim-1.jpgvuslat-kose-yazim-2.jpg

Bu yazı toplam 3014 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum