İKAMETGÂHLAR OSMANELİ’YE

İKAMETGÂHLAR OSMANELİ’YE

İlçe ve Beldelerin en büyük sıkıntıların biri olan, nüfus kayıtlarının ilçe ve belde dışında olması, Osmaneli Belediyesini harekete geçirdi. İlçe...

A+A-

İlçe ve Beldelerin en büyük sıkıntıların biri olan, nüfus kayıtlarının ilçe ve belde dışında olması, Osmaneli Belediyesini harekete geçirdi. İlçe ve Belde belediyelerine, İller bankasından gelen payların nüfusa göre geldiği, fakat ilçe ve beldelerde oturdukları halde ikametgâhları başka yerde olanların, belediye hizmetlerinden ve nimetlerinden faydalandıkları halde, katkılarının olmaması belediyelerin de hizmet akışlarını etkilemektedir. 
Konu ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Gazetemize bir açıklama yaptı. Başkan Şahin açıklamasında; “Yaptığımız araştırmalara göre, Osmaneli’de Kamu veya Özel Sektörde çalışan ancak ikametgâhları ilçemizde görünmeyen 1.500 ila 2000 kişi vardır. İl, İlçe ve Beldelerimiz kendileri açısından haklı sebeplerle Osmaneli’de yaşayan hemşehrilerinin ikametgâhlarını kendi yerlerine almaya çalışıyorlar. Osmaneli Belediyesi olarak İller Bankasından gelen belediye payları, vergilerden tahsilâtlar kadar nüfus kriterleri ile de doğrudan ilgili. Yine nüfus büyüklüğü kamuya atamalar, kamu yatırımlarında da baz alınan bir ölçüt oluyor.  Osmaneli Belediyesi olar kıt kaynakları en verimli şekilde kullanarak halkımıza en iyi hizmetleri verme çabasındayız. Tüm Osmanelililer olarak başta belediye meclis üyelerimiz olmak üzere birlik ve beraberlik içinde Osmaneli hedeflerini gerçekleştiriyoruz. Osmaneli’de Kamu ve Özel Sektörde çalışan veya eğitim amaçlı ilçemizde bulunan hemşehrilerimizden 2017 Aralık ayı sonuna kadar ikametgâhlarını Osmaneli’ye almalarını rica ediyoruz. Osmaneli nüfusunun gerçekte olduğu gibi ikametgâhlara yansıması, Osmaneli halkına daha fazla hizmet demek olacaktır. Halkımıza bu konuya gösterecekleri destek için şimdiden teşekkür ediyor, Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.  


Bu haber toplam 2653 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.