“HOŞ GELDİN DÜYUN-U UMUMİYE”

“HOŞ GELDİN DÜYUN-U UMUMİYE”

Saadet Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Fuat Göçen Basın Açıklaması yaptı. SP Osmaneli İlçe Başkanı Fuat Göçen basın açıklamasında; Sevgili Hemşehrilerim...

A+A-

Saadet Partisi Osmaneli İlçe Başkanı Fuat Göçen Basın Açıklaması yaptı. SP Osmaneli İlçe Başkanı Fuat Göçen basın açıklamasında; Sevgili Hemşehrilerim Bu Haftaki Toplantımız  Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile son yıllarda artan devlet borçlarına karşı Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde “Borçlanma Genel Müdürlüğü” kurulması!!
HOŞ geldin DÜYÛN-I UMÛMİYE (!)
Abdülhamit'i yere göğe sığdıramamalarının sebebi budur! Abdülhamit’te RTE gibi Devleti borçlandırmış ve "DIŞ GÜÇLER" dediği ülkelere; Osmanlının bütün liman, maden ve vergi gelirlerini kullanımına açmıştı!
TÜRKİYENİN 
2002 DIŞ BORCU: 120 MİLYAR DOLAR
2019 DIŞ BORCU: 470 MİLYAR DOLAR!
AKP, 17 YILDA YABANCILARA; 
- 45.000 Maden ruhsatı verdi!
- 60 milyon hektar arazi sattı!
- 250.000 konut sattı! Bittimi; hayır araç geçme garantisi ile yol yaptı, araç geçme garantisi ile köprü yaptı, hasta garantisi ile şehir hastaneleri yaptı ve böylelikle devletimizin borcuna borç kattı. Halkımızı fakirlik batağında bankalara yani faiz belasına batmasına vesile oldu.  Hala bu gidişe dur demek yokmu.  Rahmetli Erbakan hocam hep derdi bu kapıya geleceksiniz diye ama kafanızı gözünüzü kırmadan gelin diye.  Bende buradan halkımıza sesleniyorum artık yeter deyin bakın bizler bu ülke için elimizi taşın altına değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Sizde bizlere destek olun içine düştüğümüz bu durumdan hep birlikte kurtulalım Selam Ve Dua ile” dedi. 
NOT: Düyun-u Umumiye, 1881-1939 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun dış borçlarını denetleyen kurumdur. II. Abdülhamit döneminde kurulmuştur. Sözcük, "Genel Borçlar" anlamına gelir. Düyun-u Umumiye kurulduğu yıldan itibaren, Osmanlı İmparatorluğu'nun ekonomik ve mali yaşamı üzerinde etkili bir rol oynamıştır.

 


Bu haber toplam 1993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.