DİDEM UÇAK

DİDEM UÇAK

HOCA SEN NEREYE? BEN TERAPİYE.

A+A-

Panik atak yaşıyorsunuz hanımefendi siz.

Aaaa ama nasıl olur? Din hocası benim içime bir şey kaçtığını söyledi.

Takıntılarınız var beyefendi sizin.

Ama din hocası öyle demedi, bana muska verdi.

Hanımefendi eltinizle ve eşinizle aranızda sorun var. İşte biz uzmanlar bunun için varız. Doğru adrestesiniz.

Ama nasıl olur hoca size büyü yapılmış dedi.

Çocuğunuz da davranış sorunu var beyefendi.

Ama din hocası bize bu durum için üflenmiş su verdi. Hatta Adana’da çok iyi üfleyen hoca varmış, oraya da git sen işe yarar diye de söyledi.

Şeklinde devam eden nice örnekler. Asla ayıplamak değil amacım, ne haddime. Sadece uzman olarak insanlara doğru yolu göstermek görevimdir, her zaman.

Gelelim din hocalarına (tabii ki de her din hocasından bahsetmiyorum, sadece bu hataları yapanlara sözüm). Hoca, psikoloji bir bilim dalıdır ve bir sürü hastalık / sorun vardır bu bilimin içinde. İnsanlara bu türlü cevaplar vererek hastalıkların gerçekliklerini es geçmiş oluyorsun. Bunun yanında bir kaçına sizde büyü var, bir kaçına su iç, bir kaçına da içine bir şey kaçmış diyerek ve belki daha fazlasını söyleyerek insanları kandırıyorsun. Hatta ve hatta insanların korkularını daha çok arttırabiliyorsun. Hâlbuki kadın panik atak yaşıyor, hâlbuki adamın takıntıları var, hâlbuki adam depresyonda, hâlbuki kadının eşi ve akrabasıyla geçimsizlik sorunu var, halbuki çocukta kekemelik sorunu var gibi. Hadi bunları yaptın diyelim yanı üflenmiş su verdin, muska verdin bari bunun yanında bir de psikologa git deseydin keşke.

Bak, beni çok ilgilendirmez aranızdaki iletişim yani sen üflersin, o da o suyu içer. Ama inan bana bir uzman olarak bazı danışanları dinlerken yüreğim sızlıyor. O adamın senin üflemene bin lira vermesi senin muskana bin lira vermesi hatta Adanalara yönlendirip oraya da iki bin beş yüz TL vermesi ayıptır.

İnsan sana sesleniyorum lütfen her zaman ilk bilimsel yolları tercih et. Bütün sorunlar ‘’üflemeyle’’ geçseydi ya da ‘’içine bir şey kaçmış hastalığı’’ olsaydı ya da‘’okunmuş suyla’’ geçseydi bizde emek vererek yıllarca psikoloji fakülteleri okumazdık ve psikoloji biliminde de bunca hastalık/ sorun olmazdı bunun yanında da yıllardır bu sorunları tedavi ediyor olmazdık değil mi? Hoca şimdi sen azıcık düşün bu anlattıklarımı ve vicdanını da lütfen yanına alıver, bu arada sana da bir haller olmuş olabilir, bir su da kendine hazırla ve iç derim ben. İnsan sana, cümlemi tekrarlıyorum ‘’lütfen sende her zaman ilk bilimsel yolları’’ tercih et. 

Ayrıntılı bilgi için tıklayın...

http://www.didemucak.com.tr/tr

Bu yazı toplam 4167 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.