HİÇ OLMAZSA CUMA GÜNLERİ BİR ÇARE BULUNSA

HİÇ OLMAZSA CUMA GÜNLERİ BİR ÇARE BULUNSA

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ MEYDANIN TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİNE“HİÇ OLMAZSA CUMA GÜNLERİ BİR ÇARE BULUNSA”

A+A-

Birçok İl ve İlçe merkezlerinde olduğu gibi, Osmaneli ilçesinin de en büyük sıkıntılarından birisi otopark ve şehir içi trafiği.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ MEYDANIN TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ

Osmaneli ilçesinde Cuma günleri kurulan halk pazarı nedeniyle, şehir merkezinde tam bir trafik keşmekeşliği yaşanıyor. Osmaneli Belediye Binası ve Kaymakamlık binasının önündeki meydana gelişigüzel park eden araçlar yüzünden, zaman zaman vatandaşlar gerginlik dahi yaşıyorlar.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ MEYDANIN TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ

Cuma günleri Osmaneli Belediyesinden en çok yanlış park nedeniyle araçların bulundukları yerden kaldırılması anonsu yapılıyor. Gazetemize gelerek ve WhatsApp hattımıza yazarak şikâyette bulunan vatandaşlar, “Osmaneli Belediyesi hiç olmazsa Cuma günleri yaşanan bu trafik sıkışıklığına bir çare bulsun. Belediye binasının önü araba pazarı yerine dönüyor. Prof. Yunus Söylet caddesinden Balaban Meydanı yönüne araçlarımızla gitmek mümkün olmuyor. Zaman zaman da araç sahipleri birbirleri ile münakaşa ediyorlar. Osmaneli Belediyesinin bu keşmekeşliğe bir an önce çare bulmasını istiyoruz” dediler.

BELEDİYE ÖNÜNDEKİ MEYDANIN TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ

TIR VE KAMYONLARA ÇARE

Yine Osmaneli’de en çok şikâyet konusu olan caddelerin başında Hürriyet Caddesi gelmektedir. Osmaneli’nin Ticaret alanının Hürriyet caddesinde yoğunlaşması araç trafiğinin de artmasına neden oluyor. Cadde üzerinde esnaflık yapan vatandaşlar, “Uzun süreli ve yolun her iki tarafına yapılan araç parkı ve özellikle tonajlı kamyonların ve Tır’ların da bu caddeyi kullanmaları yüzünden ufak da olsa kazalar yaşanmaktadır. Kocaman caddede bazen karşılıklı iki araç geçememektedir.  Hürriyet caddesinde araç parkının tek taraflı olması ve Tır ve kamyonların bu caddeden geçmesi önlenmelidir. Şehir merkezinde zamanında yapılmayan otopark yüzünden trafik sıkışıklığı yaşanmaktadır. İleriki yıllarda aynı sıkışıklığın Hürriyet caddesinde ve İstasyon mevkisinde yaşanmaması için buralara da şimdiden önlem alınmalıdır” dediler. Belediye binası önünde Cuma günleri meydana gelen trafik sıkışıklığı Ağustos ayı Belediye meclis toplantısında da gündeme gelmişti.

Belediye başkanı Şahin, “Bu alanın trafik sıkışıklığını önlemek için kapalı pazarı yıkarak altını otopark haline getireceğiz” dedi. 

Bu haber toplam 2920 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum