HER DERDE DEVA GÜBRE

HER DERDE DEVA GÜBRE

Sulardaki ph yüksekliğinden dolayı toprakta aşırı derece kireçlenme meydana gelmesi  çiftçinin ürününde bozulmalara, çürümelere sebep oluyor....

A+A-

Sulardaki ph yüksekliğinden dolayı toprakta aşırı derece kireçlenme meydana gelmesi  çiftçinin ürününde bozulmalara, çürümelere sebep oluyor. Ürünlerin, kireçlenme ve sulardaki ph yüksekliğinden  yeteri kadar topraktan besin alamaması  verimin düşüklüğüne ve çiftçinin zarar etmesine neden oluyor. 3 yıldır yapılan çalışmalar sonucu kireçlenmeyi kaldıracak ve ürünlerin kalitesini artması sağlayacak çözümü prodem super 5'li gübre seti ile sağlandı. Prodem yönetim kurulu başkanı Ahmet Demir yeni ürün hakkında yaptığı açıklamada,  “3 yıldır Osmaneli Ziraat Odası işbirliği ile Osmaneli deki çiftçilerimiz ile ürünümüz test ettik. Büyükyenice, Çerkeşli, Beşevler köylerimiz başta olmak üzere ürünümüz iyi netice verdi. Domates, salatalık, ceviz ayva, biber, patlıcan, zeytinde, gübrenin kullanıldığını ve firma tarafından kontrole gelindiğinde mükemmel bir verim artışı gözlendiğini belirtti. Ayrıca topraktaki ph oranının düzenlendiği de tespit edildi dedi. Ayrıca Prodem süper 5li gübre seti ile çiftçilerimizin masraflarını azaltarak ve verimi yükselterek ekonomiye katkı sağladık” diye ekledi.

Prodem satış pazarlama müdürü Ünal Karagözcüler de gübre ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Domateste meydana gelen lekeleri kaldırdığını ve şekil bozukluğunun meydana gelmediğini ayrıca domateste kalibrenin aynı olduğunu söyledi. Ürünün buğday ve arpa da kullanılması ile pas hastalığını engelleyeceğini %20 -% 30 luk verim artışının çiftçilerinin elde edeceğini belirti. Ayçiçeği ve karpuzda da denemesi yapıldığını ve bunlarda da olumlu sonuçlar elde edildi” dedi.

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver ise, Osmaneli deki çiftçilerimizin ürünlerinde kalite artışı gözlemlendiğini gübrenin kullanıldığı bağ üzümleri ve ayvalarda lezzet artışı olduğunu söyledi. Gübre setini kullanmak isteyen çiftçilerimizin Ziraat Odasından gelip alabileceklerini belirtti.

Bu haber toplam 2638 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.