HER DAİM ÇİFTÇİMİZİN  YANINDAYIZ

HER DAİM ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ

İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ HAKAN ÖZKAN “HER DAİM ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

A+A-

Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan, geçtiğimiz günlerde Osmaneli köylerinde yaşanan Dolu afeti nedeniyle çalışma yapılması konusunda önerge verdi. 
Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan, Temmuz ayı meclis çalışmaları kapsamında Osmaneli köylerinde yaşanan dolu afetinin Tarım Komisyonunca yerinde incelenmesi için önerge verdi. 
Vermiş olduğu önerge ile ilgili olarak gazetemize özel açıklamada bulunan İl Genel Meclis Üyesi Özkan; “Osmaneli ilçemiz tarım kentidir. Osmaneli ve köylerinde yaşayanların %80’i tarım ile geçinmektedir. Özellikle karpuzun merkezi olan ilçemizde, Domates, Şeftali, Ayva, Armut ürünleri de bolca yetişmektedir. 
Çevremizde bulunan Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Bilecik, Eskişehir gibi illere Osmaneli ilçemizden binlerce ton ürün gitmektedir. Çevre illerimizin ürün deposu olan Osmaneli, maalesef geçtiğimiz günlerde dolu afeti ile karşı karşıya kalmıştır. Sayın Milletvekilimiz, Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız dolu afeti yaşanan köylerimizde gerekli incelemeleri yapmışlar, Tarım il ve ilçe müdürlüğü yetkilileri de hasar tespit çalışmalarında bulunmuşlardı. İl Genel Meclisinde bu konuda bir önerge vererek, başkanı olduğum Tarım Komisyonunun da Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile temasa geçerek, köylerimizde dolu afetinin yaşandığı bölgemizde yerinde inceleme yapılmasını önerdim.
Üretim konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan Osmaneli çiftçilerinin başına gelen bu felaketi en az hasarla nasıl atlatırız diye çareler üretmeye çalışıyoruz. Tarım komisyonumuzca hazırlanacak raporları ilgili yerlere ulaştırarak, bu bölgenin afet bölgesi olarak ilan edilmesi için çalışmalarda bulunacağız. Tarımdan başka geçim kaynağı olmayan çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için neler yapabiliriz diye bakacağız. İl Genel Meclisinde vermiş olduğum önergeme destek ve imza veren bütün Meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizler her daim çiftçimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ben dolu afetine maruz kalan bütün çiftçilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bir daha böyle afetler vermesin” dedi.


Bu haber toplam 1396 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.