'HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

'HAZIRLIKLI OLMALIYIZ'

Vali Bilal Şentürk başkanlığında ''Orman yangınlarıyla mücadele'' komisyon toplantısı gerçekleştirildi.  Vali Şentürk, 112 Acil Çağrı Merkezi...

A+A-

Vali Bilal Şentürk başkanlığında ''Orman yangınlarıyla mücadele'' komisyon toplantısı gerçekleştirildi.  

Vali Şentürk, 112 Acil Çağrı Merkezi Toplantı Salonunda, Bilecik'in yüzde 57'sinin ormanlarla kaplı bir alana sahip olduğunu anımsatarak, orman yangınları açısından hassas bölgelerin bulunduğunu ve önleyici hizmetlerin sunulması gerektiğinin altını çizdi.  

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarına karşı hassas olmaları gerektiğini vurgulayan Vali Şentürk, "Hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Hem güvenlik kuvvetlerimiz, hem orman teşkilatımız hem de diğer kurumlarımızın hassas olması lazım. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz" şeklinde konuştu.

vali-bilal-senturk2-001.jpg

Vatandaşlara yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını isteyen Vali Şentürk, anız yangınlarıyla mücadele konusunda tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Vali Şentürk, organize çalışma vurgusunda bulunarak şöyle devam etti:

"Orman yangınlarının çoğunluğu insan kaynaklı yangınlar. Bunun başında anız yangınları geliyor. Organize şekilde çalışılması halinde anız yangınlarını önlemiş oluruz. Anızla mücadelede başarılı olursak yangınla mücadelede başarılı oluruz. Hepimiz hazırlıklı olmalıyız. Hem güvenlik kuvvetlerimiz, hem orman teşkilatımız hem de diğer kurumlarımızın hassas olması lazım. İnşallah yangınsız bir sezon geçiririz. Gelecek nesillere daha güzel bir şekilde bu ülkeyi bu toprakları bırakırız. Sağlıklı yaşamın başında, temiz ve yeşil bir doğa bulunmaktadır. Yaşadığımız çevreyi korumak, bozulmadan geleceğe aktarmak, çocuklarımıza sağlıklı bir dünya bırakmanın temel şartıdır. Bundan dolayı ormanlara gerekli önemin verilmesi hayati önem taşımaktadır.''  

Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın da orman yangınları ile mücadele kapsamında Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ve alınan tedbirlerle ilgili sunum yaptı.  

Bursa Orman Bölge Müdürü Akın, orman yangınları ile ilgili Bilecik'i de kapsayan istatistiki veriler, personel ve yangınlarda kullanılan araç gereç durumları, ormanlık alanlarda bulunan gözetleme kuleleri, yangın havuzları bugüne kadar Bilecik genelinde meydana gelen önemli yangınlar ve müdahale görüntülerinin de yer aldığı ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi. 

vali-bilal-senturk3-001.jpg

Orman yangınları ile mücadele kapsamında alınması gereken müşterek tedbirler ile görev ve sorumlulukların karara bağlanmasıyla ilgili toplantıya, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ile komisyonda yer alan daire müdürleri katıldı.,

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.