“HAZIRDA PARASI VARKEN BİZ HAKKIMIZI BİLECİK’E DEVREDELİM”

“HAZIRDA PARASI VARKEN BİZ HAKKIMIZI BİLECİK’E DEVREDELİM”

Karasu Projesinde Bilecik’te oluşan arıza nedeniyle 4 gündür, Bilecik Merkezin bir kısmına, Bayırköy ve Osmaneli’ne Karasu Hattından su verilemiyordu.

A+A-

Karasu Projesinde Bilecik’te oluşan arıza nedeniyle 4 gündür, Bilecik Merkezin bir kısmına, Bayırköy ve Osmaneli’ne Karasu Hattından su verilemiyordu. Bilcik Merkezin’in bir kısmı ile Bayırköy susuzluk problemi ile karşı karşıya kalırken, Osmaneli ilçesi bu problemden etkilenmdi. 
Konu ile ilgili olarak Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada; ”Osmaneli Belediyesi olarak Karasu Hattında oluşabilecek olası arızalara karşı önlemleri çok önceden aldık. Boyalıca, Balaban Suyu ve diğer kaynaklarımızı her zaman hazır tutuyoruz. 4 günlük arıza boyunca Karasu İçme Suyu Hattından su gelmeyince diğer kaynaklarımızı devreye soktuk. Osmaneli halkını bu arızadan hiç etkilenmeden süreci yönettik.
Osmaneli Belediyesi geçmiş dönemlerde yapılan hatalardan ötürü Karasu İçme Suyu Projesinin toplam maliyetinin %40 nı Ödemiş belediyedir. Kısaca nüfusuna göre o dönemde toplam maliyetin %10 nu ödemesi gerekirken %40 nı Ödemiş. Bu Osmaneli halkına karşı yapılan çok büyük haksızlıktır. Göreve geldiğimizde bu haksızlığı düzeltmeye çalıştık ama sözleşmeler o şekilde imzalandığı için haksızlığı düzeltemedik.

Şu anda Bozüyük ve Bilecik nüfus olarak çok büyüdü. Osmaneli ne maalesef Karasu projesinde Taahüt edilen suyun %50 si bile gelmiyor. Önce Bilecik ihtiyacını karşılıyor kalanıda Bayırköy ve Osmaneli’ne geliyor. Vezirhan’da artık Karasu Projesinden içme suyunu karşılayacak. Osmaneli’ne gelecek su çok daha azalacak.

Osmaneli Belediyesi olarak Bilecik ve beldelerde su yokken, sorun çıkarmak bize yakışmaz. Kısaca Bilecik’li kardeşlerimiz Susuzken biz hakkımız olan sudan vazgeçip kendi su  kaynaklarımızı, maliyet ödeyerek devreye alıyoruz.

Osmaneli Belediyesi olarak sorunu kökten çözecek bir öneri sunuyoruz. Suya ihtiyacı her zaman olan ve Osmaneli’nin hakkı olan suyuda  kullanan Bilecik Belediyesine biz Karasu Projesindeki tüm haklarımızı devredelim. Biz Karasu Projesinden çıkalım. Bilecik Belediyesi bizim projeye ödediğimiz maliyeti versin ve haklarımızı Bilecik Belediyesine devredelim.

Bilecik Belediyesinin hazırda parası varken, Bilecik su sorunu böylelikle kökten çözülmüş olur. Yoksa musluğun başında hakettiğimiz suyu göndermeyip Osmaneli Belediyesinin Karasu Projesine borcu var demek hoş olmuyor. Bari bize göndermediğiniz suyun aidatını ödeyiverin. Bizi borçlu gösterdiğiniz rakam sizin bizden kestiğiniz suyun maliyetinden çok daha düşük” dedi. 

Bu haber toplam 4510 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.