MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HASIRIN UCU

A+A-

Geçtiğimiz hafta sonlarında Cumhur İttifakının ortakları olan MHP ve Ak Parti Osmaneli ilçe kongrelerini yaptılar. Bir hafta ara ile yapılan ilçe kongrelerinde dikkat çeken bazı olaylar vardı. Her iki partinin de tek adayla kongreye gitmesi gibi. Ak Parti kuruluşundan bu yana il ve ilçe kongrelerini tek adayla yaparken, “Körle Yatan Şaşı Kalkar” misali ittifak ortağı MHP’de Ak Parti gibi kongresini tek adayla gerçekleştirdi. Özellikle Osmaneli ilçesinde MHP’nin geçmiş kongrelerinde birden fazla adayın çıktığını, aday çokluğunun kongrelere heyecan kattığını hepimiz biliyoruz. MHP İlçe yönetim kurulu yedekleri ile birlikte 29 kişiden oluşurken, kongrede oy kullananlarının sayısının 26 olması da dikkat çeken bir başka olay oldu. Yani Yönetim kuruluna yazılan kişi sayısı kadar delege veya üye kongreye katılmamış veya oy kulllanmamış. 
Neyse gelelim 5 Eylül 2020 Cumartesi günü Ak Parti’nin yaptığı ilçe kongresine. Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ak Parti’ye dönüşünü protesto ederek parti’den istifa eden aynı zamanda Belediye Meclisi üyesi de olan Şaban Güdem, atandığı ilçe başkanlığına bu defa 400 delegeden katılan 120 delegenin oyunu alarak ilçe başkanlığı koltuğuna oturmaya devam edecek. Kongrede dikkat çeken olaylardan biri, 31 Mart Yerel seçimleri öncesinde Milletvekili Selim Yağcı’nın aday tanıtım toplantısında bizzat isim vererek suçladığı ve daha sonra Ak Parti’den istifa ederek Bağımsız İl Genel Meclisi üyesi adayı olan Hayati Kaba’nın, kongre divan üyesi olarak masada oturması idi. Divan heyetinde dikkat çeken bir başka isim ise, Münür Şahin’in partiye dönmesini protesto ederek ilçe başkanlığından ve partiden istifa eden Kamil Can Yılmaz oldu. Yine 31 Mart seçimleri öncesinde Milletvekili Selim Yağcı’nın suçladığı isimlerden eski İl Genel Meclisi Üyesi Hakan Özkan ve eski ilçe başkanı Yasin Akçay’ın kongreye katılmamaları da dikkatlerden kaçmadı. Şaban Güdem’in ilçe başkanı olarak atandığı zamanda, ilçe başkanlığı için adı geçen ve Ankara’ya çağrılan Gökhan Kümbet’in de kongre salonunda olmayışı, partililer arasında “ACABA” sorularının sorulmasına neden oldu. Eski ilçe başkanı Mehfaret Göbekçi’nin kongre salonunda çiçeğinin olması, fakat kendisinin bulunmaması da bir başka ayrıntı olarak gözlerden kaçmadı. 
31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimler öncesinde Ak Parti’nin kalesi olarak bilinen Osmaneli’de hayli çalkantılı bir süreç yaşanmıştı. 2014 seçimlerinde Ak Parti’den Belediye Başkanı seçilen Münür Şahin’in aday gösterilmemesi, Milletvekili Selim Yağcı, ilçe başkanı Kamil Can Yılmaz ve Belediye Başkan adayı Mustafa Kürek tarafından seçim süreci boyunca ağır bir şekilde suçlanması, bazı Ak Partililerinde Münür Şahin’in saflarına geçmesine neden olmuştu. Belediye Başkanı Şahin’in Ak Parti’ye geri dönmesi, hem de teşkilata ve Milletvekili Selim Yağcı’ya rağmen Trene yeniden binmesi ister istemez bazı isimlerde burukluğa neden olmuştu. Kongreye katılımın az olması, bazı isimlerin kongre salonuna gelmemesi, Ak Parti’de suların hala durulmadığının bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Bazı Ak Partili isimler ise, yerel seçimlerden bu yana Osmaneli Ak Parti’de yaşananlara bir türlü akıl erdiremediklerini belirterek; “Demek ki bundan sonra Ak Parti’de belli bir yere gelebilmek için çok çalışmak değil, partiden istifa etmek gerekiyor. Dün partiden istifa edenlerin hemen hepsi ya masa maşlarında oturuyor, ya da yönetim listelerinde yer alıyorlar. 31 Mart öncesinde yenilir yutulur cinsten olmayan sözlerden sonra ne oldu da bazıları yan yana gelebiliyorlar. Seçim sürecinde söylenen sözler, yalanmıydı, iftiramıydı? Münür Şahin’in partiye dönmesini protesto edenler bugün onunla yan yana nasıl gelebiliyorlar? Söylenen sözleri yiyip yutanlarla o sözleri söyleyenler bugün yan yana gelip, “Ne yapalım siyaset bu” diyorlarsa, biz böyle siyasetin içinde yokuz” diyorlar. Bunları ben söylemiyorum, bu sözleri söyleyenler, yıllarca Ak Parti içinde hizmet etmiş, Ak Parti’nin kuruluşunda bulunmuş partililer söylüyorlar. Ayrıca kendisine rağmen, Münür Şahin’in Ak Parti’ye geçişini ben Selim Yağcı’nın unutacağını zannetmiyorum. Şaban Güdem’in Münür Şahin’in Bağımsız Başkan olduğu dönemde Belediye Meclisinde yaptığı ağır muhalefeti de, Münür Şahin’in unutacağını zannetmiyorum. 31 Mart öncesinde başlayan ve sonrasında da devam eden birikimler, bugün hasırın altına süpürülmüş gibi gözükse de, siyasette hiçbir şeyin unutulmadığını geçmiş tecrübelerim bana gösterdi ki, bu hasırın ucunu birgün gelip birisi kaldırıverir. 
Temennim o ki; iktidar partisinde geçmişte yaşananlarının hepsinin unutulması, tarafların elbirliği içerisinde Osmaneli ilçemize hizmet etmeleridir. 
Hoşça ve Dostça Kalınız. 

Bu yazı toplam 27845 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum