HAL KOMİSYONDAN GEÇTİ

HAL KOMİSYONDAN GEÇTİ

Osmaneli'de yapılacak olan hal binası için komisyon kuruldu. Osmaneli Belediye başkanlığınca  "Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu"   oluşturuldu.Komisyon...

A+A-

Osmaneli'de yapılacak olan hal binası için komisyon kuruldu. Osmaneli Belediye başkanlığınca  "Toptancı Hali Kuruluş Komisyonu"   oluşturuldu.
Komisyon Başkanı Hayatı Kaba" Komisyonumuz hayırlı olsun. Amacımız çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünlerin daha iyi şekilde değerlendirilmesidir. Kuracağımız hal ile çiftçi ile sebze meyve toptancısını bir araya getirerek çiftçilerimizin zarar görmemesini sağlamaktır." dedi

hal-komisyondan-gecti-3.jpghal-komisyondan-gecti-9---kopya.jpg
Osmaneli Belediye Veterineri Abdullah Tetik  hal kurulması için gereken şartların için coğrafi konumunun ve ulaşım imkanlarının uygun olması gerekir. Yerleşim alanının giriş veya çıkışındaki bir ana karayolu veya suyolu yakınında ya da demiryolu güzergahında bulunmalıdır. Mesken ve işyerleri ile gıda güvenirliği bakımından risk oluşturan tesis ve benzeri yerlere uzak olmalıdır. Kuru, iyi drene edilmiş ve su baskınlarına maruz kalmayacak yapıda olması ilgili mevzuata göre  toptancı hali kurulmasına engel bir durumunun olmaması gerekir. Yapılan kontrol, denetim ve incelemeler neticesinde, Osmaneli Belediyesi Toptancı Halinin, yönetmeliklere göre uygun özellikler bulunduğundan toptancı halinin kurulması uygun görülmüştür." dedi.
Komisyon üyeleri hal kurulması konusunda olumlu görüş beyan ettiler. Komisyon hal binasının yapılacağı alana giderek incelemede bulundu.


Bu haber toplam 2388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.