MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

HAKLILIĞIN İTİRAZI HAKSIZLIĞIN SUSKUNLUĞU

A+A-

Geçtiğimiz gün bir köşe yazısı yazdım, Türkiye’nin genelinde yaşanan bir soruna parmak bastım, sesler parmak bastığım yerden değil de tam tersi istikametten yükseldi.

Yıllardan beri Türkiye genelinde, İl Genel Meclislerinde ve Belediye Meclislerinde alınan kararlar gereği, yurt dışı gezileri yapıldı, bu geziler halen de yapılmaya devam ediyor dedim. Ben köşe yazımda geneldeki bir sorunu dile getirmeye çalıştım ki, demek ki ya ben yanlış anlatmışım, ya da bazı arkadaşlar bu yazımın konusunu yanlış anlayarak kendi üzerlerine alınmışlar. Ben İl veya İlçe ismi vererek bunlar gitti, bunlar gitmedi demedim. Genel bir yazı kaleme aldım. Osmaneli Belediyesinden Yalçın Yağız, Bekir Torun, Hasan Eroğlu, Saim Taşgın, Bilecik Belediyesinden Seyfi Özgen beni arayarak veya yazımın altına yorum yaparak kendilerinin Yurt dışı gezisine gitmediklerini belirttiler. Öncelikle bu arkadaşlara hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilecik Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen görev yaptığı süre boyunca Yurt dışı gezisine gitmediğini böyle bir konunun kendi görev sürelerinde bir kez Bilecik Belediye Meclisinde gündeme geldiğini, MHP ve CHP üyelerinin karşı çıkmalarıyla da bir daha gündeme gelmediğini ve kendi dönemlerinde yurt dışına gidilmediğini söyledi. Bu açıklamasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Osmaneli Belediyesinden de Bekir Torun, Yalçın Yağız, Hasan Eroğlu ve Saim Taşgın da köşe yazımın altına yorum yaparak kendilerinin görev süreleri boyunca Belediye kasasından yurt dışı gezisi yapmadıklarını ifade etmişler. Onlara da bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca köşe yazım yayınladıktan bir gün sonra Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin de aynı konu ile ilgili bir açıklama yaptı, köşemde bu açıklamayı da yayınladım.

Bir kez daha ifade etmek istiyorum ki, ben Osmaneli, Bilecik veya herhangi bir Belediye veya İl Genel Meclisi ismi vermedim. Bu gezilerin geçmişte yapıldığını, günümüzde de Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde yapıldığını söyledim. Bunun da yakışık almadığını, Belediye ve İl Genel Meclislerinin kasasından çıkacak paralarla yurt dışına gidenlerin vebal altında olacaklarını belirttim.

Şimdi gelelim işin diğer yanına. Bakınız Devlet kasasından Yurt dışı gezilerine gitmeyenler ve bu işe karşı olanlardan ses çıkarken haklı olarak itirazlar gelirken, Tüyü bitmedik yetim hakkı ile geçmişte veya günümüzde Yurt dışı gezisine gitmiş olanlardan hiç ses seda çıkmadı, halen de çıkmıyor. Beklerdim ki, köşe yazımdan sonra hassasiyet gösteren Osmaneli ve Bilecik Belediye Meclisindeki bazı arkadaşlar gibi, bu gezilere gitmiş olanlar, bakın bir kez daha ifade ediyorum, Yurt dışı gezilerine gitmiş olanlardan bir açıklama gelseydi.  Oysa ben ilk yazdığım yazıya başlarken İl Genel Meclisi diye başlamıştım. Bazı Belediye Meclisi üyelerinden ve Osmaneli Belediye Başkanından haklı olarak itiraz ve açıklamalar gelirken, ne hikmetse İl Genel Meclisi üyelerinden veya İl Genel Meclisi Başkanından bu yazıma dair hiç ses seda çıkmadı. Nedendir acaba? Yerel yönetimler denilince sadece bizim aklımıza belediyeler gelmiyor. İl Genel Meclisleri de Yerel yönetim değimlidir? İlin en büyük yatırım bütçesine sahip ve en büyük yatırımların altına İl Genel Meclisi karar verip imza atmıyor mu? İl Genel Meclisi üyeleri Devlet kasasından Yurt dışı gezisi yapmadılarsa, Belediye Meclisi üyesi arkadaşlar gibi onlarda yazıma neden itiraz etme haklarını kullanmadılar, halen de kullanmıyorlar? Geçmiş dönemlerde Dubai gezilerine katılanlar, Avrupa’nın değişik ülkelerinde Devlet kasasından alınan uçak biletleriyle ve konaklama ücretleriyle gezenlerden neden hiç ses seda çıkmıyor?

Devlet kasasından çıkan paralarla Yurt dışı gezilerine gitmeyen ve bu işe karşı olanları tenzih ederek bir kez daha söylüyor ve yazıyorum ki, ilk yazdığım yazımın sonuna kadar arkasındayım. Kim ki Milletin ödediği vergilerle oluşan Devletin kasasından yurt dışına geziye gittiyse vebali boynuna olsun. Bu işe dün de karşıydım, bugün de karşıyım, yarın da karşı çıkmaya devam edeceğim. 

Bu yazı toplam 2302 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum