HAFTADAN  HAFTAYA PROGRAMININ KONUĞU ORHAN DİNÇ “GÖREVDEN ALMALARI ESEFLE KARŞILIYORUM”

HAFTADAN HAFTAYA PROGRAMININ KONUĞU ORHAN DİNÇ “GÖREVDEN ALMALARI ESEFLE KARŞILIYORUM”

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’in hazırlayın sunduğu Haftadan Haftaya programına konuk olan  Osmaneli MHP ilçe başkanlığı görevi...

A+A-

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mehmet Erdem’in hazırlayın sunduğu Haftadan Haftaya programına konuk olan  Osmaneli MHP ilçe başkanlığı görevi yapmış olan Orhan Dinç, MHP’de yaşanan görevden almaları esefle karşılıyorum” dedi. 

Mehmet Erdem: MHP diğer sistem partiler veya düzen partileri gibi değil, bir fikir partisi ideoloji partisi, 2007 seçimlerine kadar adaylar ülkücü kökenliydi 2007 seçimlerinde ne olduysa paralı adaylar, zengin adaylar merkez sağdan gelmeye başladı. Ülkücü hareketin yetiştirmiş olduğu evlatları kadroları  dururken dışarıdan daha çok oy alırız hesabı ile getirilen adaylar ülkücü tabanda küsmeye neden oldu mu ?
Mustafa Felamur: Daha önce belirttiğim gibi ülkücü ve milliyetçilerin tavsiyesinin 99 daki süreçten sonra başladığı düşünüyorum. MHP,DSP ve ANAP koalisyonu döneminde yaşanan olaylar neticesinde bunlar bu süreç zarfından tasfiye edildi yerine farklı görüşteki insanlar partiye hakim oldu milletvekili seçildi. Bu ülkücü tabanda olumsuz algı oluşturdu ve çok büyük küskünlüğe neden oldu. Hatta öyle bir noktaya geldi ki bir çok insanı farklı partilere oy verme noktasına kadar getirdi. 
 

Orhan Dinç: Bu konuda Mustafa Bey ile bende aynı görüşteyim. Bilecik için konuşmaya gelirsek, Bahattin Şeker Bey milletvekili seçildi, o da Doğru Yol Partisinden gelmedir. Fakat ben kendisinin Milliyetçi Hareket Partisine iyi kamufle olduğunu düşünüyorum. Bahattin Şeker Bey’in Bilecik’i iyi temsil ettiği düşünüyorum ama genel anlamda baktığımızda ülkücü tabandan gelen insanların tasfiye edilip diğer siyasi partilerden gelen insanların partiye monte edilmesi tabanda mutlak rahatsızlığı yaratmıştır ama ben bunun doğru olmadığına inanıyorum çünkü tabandan gelen kişileri alacağız ama biz halka gideceğiz halktan oy toplayacağız sonuçta , hep MHP’den oy verecek diğer partiden nasıl oy alacağız bu yüzden bu konunun biraz daha yumuşak şekilde düşünülmesini istiyorum.
 

Mehmet Erdem: 1 Kasım seçimlerinden sonra partide değişim rüzgarları esmeye başladı. Genel başkan adayları çıktı muhalif adaylar  imza toplandı bu rüzgar karşısında duramayacağına inanan genel merkezde başka yollar tevessül etti. Teşkilatları görevden aldı, partiyi kapattı,  ihraçlar oldu, mahkeme süreçleri oldu olmaması gereken şeylerdi. Osmaneli’de görevden alındı. Seçimle göreve gelmiş teşkilatın görevden alınmasını nasıl karşıladınız?

Orhan Dinç: Ben bunu esefle karşılıyorum Osmaneli için konuşayım Metin Şirin başkanımız  burada seçimle gelen bir başkandı kendisi yıllardır partiye hakikaten çok büyük hizmetler vermiştir. Bunu kendisi ile aile fertleri ile çoluğu çocuğuyla maddi manevi şekilde burada hizmet vermiş bir insandır.  Aynı zamanda Osmaneli parti tabanı olarak bizler kendisine bu yenilikçilik konusunda yenilikçi olması gerektiğini bu imzayı vermesi gerektiğini ona anlattık o da bizlerin isteği doğrultusunda noter huzurunda imzasını verdiği  yenilikler için dolayısı ile metin başkanın görevden alınması ve diğer ilçe ve illerdeki başkanların görevden alınması bence parti içinde çok büyük ayıp bir olaydır. Bu insanlar hainlik mi yaptı bu insan sadece olağan kongreyi istiyor diye partiden atılması bana göre çok yanlış bir olaydı nasıl metin başkan bizim sözümüzü tutarak Osmaneli 'de imza verdi ise bize de bu saatten sonra metin başkan sahip çıkmak düşer ben kesinlikle buna karşıyım genel başkan burada çok büyük yanlış yapıyor partiyi şu an da bitirme noktasına getirdiği. Bu gün seçim olmuş olsa bizler çıkıp mahallelerde köylerde kahve köşelerde MHP yi nasıl anlatacağız insanlardan nasıl oy isteyeceğiz .ban göre genel merkez burada çok büyük yanlışlar yapıyor.

Mustafa Felamur: 1 Kasım seçimlerinde MHP çok büyük bir hüsran yaşadı.Bunun sorgulanması gerekiyordu. Genel Başkan Devlet Bahçeliyi seçen delegeler 80 milletvekilinden 40 milletvekiline düşme sürecini imza toplayarak kurultayda görüşülmesini talep ettiler istenen buydu. Fakat genel merkez çok büyük bir direnç gösterdi bu konuya belli bir süreç yaşandı genel başkan adayları çıktı. Mahkeme süreçleri yaşandı partilerde olmaması gereken süreç yaşandı bunun sonucunda en son nokta imza veren delegelerin, il örgütlerinin feshedilmesi noktasına geldi. Şöyle düşünüyorum ben bir delege olarak ilçe başkanına oy vermişim, hatta il kongresinde il yönetimine oy vermişim benim verdiğim oylar delegelerin hassasiyeti gözetilmeden gerekçe gösterilmeden imza vermelerinden dolayı feshedilmesi çok anti demokratik buldum ama bunun sebebi de  AKP ve diğer siyasi partiler demokratikleşmeden bahsediyorlar 12 Eylül uygulamalarına son vermekten bahsediyorlar ama her nedense partiler yasasını hiç kimse gündeme getirmiyor çünkü herkesin işine geliyor lider suntası var. Şunu bir demokratik hale getirin partiler yasasını bu süreçler yaşanmasın demokraside her alanda demokrasi olması gerekiyor özgürlük olması gerekiyor. Benim delege olarak oy verdiğim yönetimi genel merkezin feshedememesi gerekiyor böyle basit nedenlerle. Ben Orhan başkanıma katılıyorum Metin başkanımız arkasında duruyoruz delege olarak oy verdik bundan sonrada arkasında durmaya devam edeceğiz.
 

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.