“GÜBRE VE TOHUM FİYATLARI DA DENETLENSİN”

“GÜBRE VE TOHUM FİYATLARI DA DENETLENSİN”

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur gübre ve tohum fiyatlarının yüzde 100'ün üzerinde arttığını belirterek, " Hükümetimizden, Tohum ve gübre fiyatları konusunda da aynı denetimleri yapmasını bekliyoruz.

A+A-

Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur gübre ve tohum fiyatlarının yüzde 100'ün üzerinde arttığını belirterek, " Hükümetimizden, Tohum ve gübre fiyatları konusunda da aynı denetimleri yapmasını bekliyoruz. Tarım Bakanlığımız bu konuda acil denetimlere başlamalı" dedi.
Gıda ürünlerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla birlikte Ticaret Bakanlığı müfettişleri denetimlere başlamasının ardından çiftçilerden de talep geldi. Çiftçiler ise raflardaki ürünlerin fiyatlarının düşmesi için denetimlerin tohum ve gübre fiyatlarında da yapılmasını talep ediyor. Gübre fiyatlarına 500 TL civarında yine zam yapıldığını söyleyen Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan uğur bakanlık tarafından yapılan denetimlerin yerinde olduğunu belirterek, “Bizlerde Tarım Bakanlığımızdan tohum ve gübre fiyatları konusunda aynı denetimleri yapmasını bekliyoruz. Tohum fiyatları son 1 yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı. Çiftçinin en çok kullandığı 5 gübre çeşidinde son 1 yıldaki fiyat artışları yüzde 100 ila yüzde 200 arasında gerçekleşti. Raflardaki ürünlerin fiyatlarının düşmesi için üretimde düzenleme yapılmalı. Tarım Bakanlığımız bu konuda acil denetimlere başlamalı" dedi.
Artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilerin zorlandığını ifade eden Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Orhan uğur "Gübre ve tohum fiyatları inanılmaz şekilde arttı. Geçen yıl 3 bin 250 TL civarında olan gübre fiyatları bu yıl 7 bin liraya yaklaştı. Tonu 2 bin 500 TL olan tohum fiyatları bu yıl 5 bin TL'den satılıyor. Gıda denetimlerinde başarı elde edilebilmesi için tarlalara yani üreticiye destek verilmesi gerekiyor. Bu konuda yapılacak en önemli çalışma ise tohum ve gübre fiyatlarında denetim yapılmasıdır. Bakanlığımız gerekirse uygun fiyata ithal gübre getirmelidir. Çiftçilerimizin desteğe en fazla ihtiyacı olduğu bu dönemde tohum ve gübre fiyatlarına acilen müdahale edilmelidir" diye konuştu.


Bu haber toplam 3539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.