GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM

PAZARYERİ MHP ve ÜLKÜ OCAKLARI İLÇE BAŞKANI ENDER METİN“BANA GELEN HİÇBİR TEBLİGAT YOK. GÖREVİMİN BAŞINDAYIM”

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisinde 01 Kasım seçimlerinden sonra yaşanmaya başlanan hareketlilik halen devam ediyor. 01 Kasım seçimlerinde alınan başarısız sonuçtan sonra, parti içerisindeki muhalif hareketler bir araya gelerek delegelerden imza toplayarak olağanüstü kongre talebinde bulunmuşlardı. Bu talepleri MHP Genel Merkezi tarafından dikkate alınmayan muhalifler ile Genel Merkez arasında mahkeme süreçleri yaşanmış, mahkeme MHP kongresinin durdurulmasına karar vermişti.

MHP içerisinde yaşanan bu kongre sürecinde Bilecik İl Başkanı ve İlçe başkanlarından üst kurul delegesi olanlar da Bozüyük ilçe başkanı hariç, muhalif harekete imza vererek destek olmuşlardı. Verilen imzalardan sonra MHP Genel Merkezi Bilecik İl Başkanı ile birlikte Merkez, Söğüt, Osmaneli, Gölpazarı, Yenipazar ilçe teşkilatlarını kapatarak, başkan ve yöneticileri görevlerinden uzaklaştırmıştı. Muhalif harekete imza veren Pazaryeri İlçe Başkanı Ender Metin ise, muhalif olmasına rağmen bugüne kadar görevden alınmamıştı. Genel merkez muhalifi olarak bilinen MHP Pazaryeri ilçe başkanı, aynı zamanda Pazaryeri Ülkü Ocakları başkanı da olan Ender Metin, Anayasa değişikliği referandumunda da oyunun Hayır olacağını açıkladı. Parti teşkilat yöneticileri ve üyeleri toplantı yaptığını, bu toplantıda yönetici ve üyelerin referandumda Hayır deme kararlarının çoğunluğu teşkil etmesiyle teşkilat üyeleriyle birlikte hareket etme kararı aldığını belirten Başkan Metin, Hayır Pankartı yaptırarak Pazaryerine astığını söyledi.

Hayır, kararından ve pankartı yazdırmasından sonra görevden alındığına dair haberlerin basında yer almasıyla birlikte kendisine ulaştığımız Ender Metin haberimizin yazıldığı 17 Şubat 2017 Saat 12.00 itibariyle kendisine bu konuda bir yazı ve bildirim ulaşmadığını, kendisinin halen MHP Pazaryeri ilçe başkanlığını ve Ülkü Ocakları Başkanlığını yürüttüğünü söyledi.

Konu ile ilgili olarak gazetemize özel bir açıklama yapan Pazaryeri MHP ve Ülkü Ocakları ilçe başkanı Ender Metin açıklamasında,“Her türlü çilesini çekmeye razı geldiğim, cefasını sefam bildiğim bu kutlu harekete 15 yıldır hizmet etmekten her daim şeref duydum.

  Pazaryeri ülkü ocağı ilçe başkanlığı ve M.H. P. Pazaryeri ilçe teşkilatı Başkanlığı’nı aynı zamanda bi arada yürütebilmek için çaba sarf ettim. Teşkilatlarımızı evimden, ailemden, yuvamdan ayrı görmedim. Kendi hayatımdan, yaşantımdan hatta yeri geldi evlatlarımdan feragat edip, ayakta tutabilmek için gecemi gündüzüme katıp canla başla her geçen gün biraz daha sahiplendim.

  Her zaman kendi doğru bildiklerimi savundum, kimsenin uşaklığını yâda yandaşlığını yapmadım, asla başkalarının gölgesi altına sığınmadım. Düşünce ve ifade özgürlüğüme ne kadar bağlı olduğumu ve asla düşüncelerimi paylaşmaktan çekinmediğimi herkes çok iyi bilir. Teşkilatlarımı hep bu doğrultuda yönettim ve davam için en iyisini en doğrusunu yapmaya çabaladım.

  Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada genel merkezimiz parti içi dayanışma ve demokrasi birliğimizi bir kenara atarak, danışma ve toy hukukumuzu hiçe saymıştır. Bu durum tarafımca asla kabul edilemez ve onaylanamaz.

  Söylemiş olduklarım, bugüne kadar yapmış olduklarım ve davranışlarım asla hiçbir muhalifle çalıştığım yâda iş birliği içinde olduğum şeklinde algılanmasın. Yeri geldi muhaliflerden daha sert açıklama yâda yorumlarım oldu bu doğru ama kesinlikle genel merkezimize karşı kimseyle bir işbirliğine girmedim, girmeyi de düşünmüyorum. Ben doğru bildiklerimi ve inandıklarımı savundum. Gün geldi bunu yanımda kimse olmadan yaptım ama yinede kendi düşüncelerimden ödün vermedim.

  Genel başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi 'herkesin bir oyu vardır.' ve ben bana ait bu tek oy hakkımı HAYIR’dan yana kullanacağımı açıkça belirtiyorum. Anayasal değişiklikle ilgili görüşüm hep HAYIR’dı bundan sonrada HAYIR olmaya devam edecektir. Bunun için kendi içimde haklı sebeplerim ve nedenlerim elbette ki var. Bu düşüncelerimin genel merkez yönetimiyle çeliştiğinin de elbette farkındayım.

  İnandığım bu davaya ve her daim bağlı kalacağıma yemin ettiğim harekete tarafımca bir zarar vermemek adına, M.H. P. üyeliğimi ve ülkü ocaklı oluşumu gönülden devam ettireceğimi önemle belirtmek isterim. Daha fazla analar ağlamasın, evlatlar babasız kalmasın, ocaklar sönmesin diye dua ve umut ederek HAYIR diyorum. Her Şerde Bir HAYIR, Her HAYIR da Bir Şer Vardır” dedi.

bana-gelen-hicbir-tebligat-yok.-gorevimin-basindayim.jpg

Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.