GÖLETLER BALIKLANDIRILDI

GÖLETLER BALIKLANDIRILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Bilecik’te bulunan göletlere...

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Bilecik’te bulunan göletlere 53 bin adet sazan yavrusu bırakıldı. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı faaliyeti olarak, su ürünleri kaynaklarının ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sulardaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" yürütülüyor. Bu çerçevede Bilecik’in ekonomik ve tabii türleri arasında yer alan, vatandaş için kaliteli bir protein, balıkçılar için önemli bir beslenme kaynağı olan ve sportif amaçlı balıkçıların gözdesi olan balıklardan bugün itibariyle; 5 gölete 53.000 adet sazan balığı yavrusu bırakıldı. 

Pazaryeri Bozcaarmut Göleti'nde yapılan balıklandırma etkinliği; İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür V. Devrim Toraman, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür V. Nur İşler, Pazaryeri İlçe Müdür V. Hasan Çevik, İl ve İlçe Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Pazaryeri Bozcaarmut göletine 10.000 adet, Küçükelmalı göletine 10.000 adet; Söğüt Borcak göletine 15.000 adet, Ertuğrulgazi göletine 10.000 adet ve Zemzemiye göletine 8.000 adet olmak üzere toplamda 53.000 adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada; “"Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında son 3 yılda 26 gölete 220.500 adet Sazan balığı yavrusu bırakılmış oldu.
Balıkçılığın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkündür. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz etmektedir.
Balık popülasyonunun devamının sağlanmasında amatör balıkçıların zaman yasağı döneminde avcılıktan kaçınmaları ve amatör avcılık kurallarına uymaları büyük önem taşımaktadır. Ayrıca günlük limit ve adet miktarlarına dikkat etmeyen amatör balıkçılarımıza idari para cezası uygulandığı bilinmelidir” denildi. 


Bu haber toplam 4726 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.