GENÇ ÇİFTÇİLERE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN HİBELERİ DAĞITILDI

GENÇ ÇİFTÇİLERE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN HİBELERİ DAĞITILDI

Proje başladığı günden itibaren Bilecik genelinde 101 çiftçiye 516 adet büyükbaş ile 600 adet küçükbaş hayvan hibe edildi.Çiftçi  destekleri...

A+A-

Proje başladığı günden itibaren Bilecik genelinde 101 çiftçiye 516 adet büyükbaş ile 600 adet küçükbaş hayvan hibe edildi.

Çiftçi  destekleri kapsamında küçükbaş hayvanların çiftçilere tesliminde;  Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız şu açıklamalarda bulundu; "Bugün itibariyle Merkez ilçemizin Yeniköy köyünde 2 çiftçimize 80 adet, Osmaneli ilçemizde 1 çiftçimize 40 adet, Gölpazarı ilçemizde 1 çiftçimize 40 adet, Bozüyük ilçemizde 3 çiftçimize 120 adet, Pazaryeri ilçemizde 1 çiftçimize daha 40 adet, Toplamda 8 çiftçimize, 2 si erkek 38'i dişi olmak üzere 40'ar adetten 320 adet küçükbaş hayvan hibe olarak verilmiştir.
"Böylece "Şehirden Köye Göç"  sloganı altında, İl genelinde 101 çiftçimize 516 adet büyükbaş ile 600 adet küçükbaş hayvan hibe edilmiştir. İlimiz genelinde toplamda 86 adet büyükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi, 15 adet küçükbaş hayvan yetiştiriciliği projesi ile 18 adet Örtü altı süs bitkileri ve sebze yetiştiriciliği projesi,1 adet Kayın Mantarı yetiştiriciliği projesi, 10 adet Kapama Bahçe Kurulumu Projesi, 3 adet Çilek yetiştiriciliği projesi ile 1 adet Arıcılık projesi yapılmış olup, toplamda 4.020.000,00 TL tutarındaki 134 adet Genç Çiftçi Proje si gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımız ve Müdürlüğümüz olarak çiftçilerimizin daha profesyonel tarım yapmasını her zaman desteklemekte olup, bu proje ile boşalan köylerin tekrar canlanmasını amaçlıyoruz. Projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimizin başarılı olacağına gönülden inanıyor, gelecek yıl daha fazla destek almamıza katkı sağlayacaklarını umuyorum. Bu ve benzeri projelerin başarısını yakından takip etmekteyiz. Art niyetli ve başarısız olanlar yapılan hibeyi geri ödediği gibi 5 yıl boyunca Bakanlığımızın hiçbir desteğinden faydalanamayacak olduğunu da belirtiyor, İlimize ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.


Bu haber toplam 1675 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.