GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİYLE HAYATI DEĞİŞTİ

GENÇ ÇİFTÇİ PROJESİYLE HAYATI DEĞİŞTİ

Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş,  ile birlikte Osmaneli Oğulpaşa köyünde faaliyet gösteren İstiridye...

A+A-

Osmaneli Kaymakamı Naif Yavuz Bilecik Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş,  ile birlikte Osmaneli Oğulpaşa köyünde faaliyet gösteren İstiridye Mantarı Üretim Tesisini ziyaret etti.
İl Müdürü Yoldaş ziyarette şu açıklamalar da bulundu;
"Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla uygulamaya konulan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında İlimizde de Genç Çiftçilerimizi Üretime teşvik ediyoruz.

aw589956_05.jpg
 Bu çiftçilerimizden biri de 2016 Yılında Genç Çiftçi Projesi Programından yararlanan Kadir Poyraz kardeşimizdir. Kendisi 150 m2 alanda İstiridye Mantarı Üretim Tesisini kurarak, faaliyete geçirmiş bulunmaktadır.
Bakanlık olarak Uyguladığımız projelerde Üreten Çiftçilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.
 Bölgemize ve gençlerimize örnek olacak bu çalışmayı hayat geçirdiği için kendisini kutluyor, bol ve bereketli kazançlar diliyorum." dedi.
Osmaneli Kaymakamı Yavuz; Üretici Kadir Poyraz'dan mantar yetiştiriciliği hakkında bilgi alırken, girişimci insanları görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
İstiridye mantarının ilçede yaygınlaşmasını istediklerini belirten Kaymakam Yavuz, “bu proje İlçemiz için çok güzel bir örnek oldu. Kendisi burada oldukça kaliteli mantarları üretmeyi başarmış bir kardeşimiz. Bizlerde kendisine destek olacağız" dedi. İstiridye mantarının ilçede birçok kişiye ek gelir kapısı olabileceğini sözlerine ekledi.
Kurdukları sistem ile senede yaklaşık 16 ton mantar topladığını belirten Poyraz, tesislerinin buhar- su püskürtme, ısı ve ışık sisteminden elektronik sistemlerinin hepsinin otomatik olduğunu söyledi.

aw589956_02.jpg
 Tohumların büyüdüğü her bir kompostosunun içerisinin tamamen doğal olduğunu, hiçbir kimyevi ilaçlamaya maruz kalmadığını belirten Genç Çiftçi; ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı misafirlerine teşekkür etti.
İl Müdürü Necmettin Yoldaş ve beraberindekiler buradan Boyunkaya Köyüne hareket etti.
Köy Muhtarının refakatinde köyün mera ve tarım alanlarında incelemeler yapıldı. Boyunkaya Köyü mera varlığı, sulama olanakları, köyün tarımsal ve hayvansal üretimi, geliştirilebilecek projeler ile ilgili bilgi alışverişi yapıldı.

 

Bu haber toplam 1849 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.