Gaziler Köyü tekrar nefes darlığına düştü

Yaklaşık 2 Haftadan bu yana Osmaneli Gaziler Köyünde kurulması planlanan Tavuk Üretim Tesisi ile ilgili haberler, Bilecik ve Osmaneli Kamuoyunu meşgul etmekte.

A+A-

Yaklaşık 2 Haftadan bu yana Osmaneli Gaziler Köyünde kurulması planlanan Tavuk Üretim Tesisi ile ilgili haberler, Bilecik ve Osmaneli Kamuoyunu meşgul etmekte.

Gaziler Köyünde 30 Kişilik bir Heyetin Geçtiğimiz Çarşamba günü 01 Eylül 2021 tarihinde tesisin yapılmaması konusunda itirazlarını iletmek için Bilecik İl Genel Meclisine Davet edilmeleri, İl Genel Meclisi salonuna girdiklerinde bir görevlinin kendilerini salon dışına çıkarması nedeniyle alevlenen Gaziler Köyü Tavuk Tesisi, köylülerin Bilecik Vali Vekilini ve Osmaneli Kaymakamını ziyaret ile sonlanmıştı. Aynı günün akşamı Tesisi yapacak olan kişinin Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı ve Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi ile birlikte Köye gelerek, köylülerin tepki ve itirazları üzerine tesisi yapmaktan vaz geçtiği, fakat almış olduğu yaklaşık 20 dönümlük araziyi köylülere 1 Milyon (1 Trilyon) Liraya satmaya kalkması sonucunda, Rahat nefes aldıklarını sanan Gaziler Köyü sakinlerinin yeniden sıkıntıya düşmelerine neden oldu. Gaziler Köyü Muhtarı Ali Seyyar ve Köy sakinleri yaptıkları açıklamalarda; “Biz kimsenin arazisine talip olmadık. Araziyi alırken bizlere sormayanlar, şimdi bizlere bu araziyi fahiş fiyatla satmaya kalkıyorlar. Bizlerin ne arazi talebi var, ne de o paralara arazi alacak halimiz var” dediler. Gaziler Köyüne komşu olan Ağlan ve Hisarcık Beşevler Köy muhtarlarının da Gaziler köyüne destek vermek amacıyla hazır bulundukları Gaziler Köyünde, Muhtarın ve köylülerin gazetemize yapmış oldukları açıklamaların videolarını internet haber sitemizden izleyebilirsiniz.

Bu haber toplam 4429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum