Gaziler Köyü bir tesise kurban gidiyor

Bereketli topraklara sahip olan, 65 hane, 400 nüfuslu Osmaneli Gaziler Köyü, kurulmak istenen Tavuk Üretim tesisleri nedeniyle, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

A+A-

Bereketli topraklara sahip olan, 65 hane, 400 nüfuslu Osmaneli Gaziler Köyü, kurulmak istenen Tavuk Üretim tesisleri nedeniyle, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Osmaneli ilçesine bağlı Gaziler köyününün bereketli topraklarına kurulmak istenen Tavuk üretim tesislerine bütün köylü karşı çıkmasına rağmen, Bilecik İl Genel meclisini ve Bürokrasiyi aşamayan köylüler, dertlerini Osmaneli Haber Gazetesine anlattılar.

gaziler-koyu2.jpg

Köy Muhtarı Ali Seyyar, Gaziler köyü çiftçilerinden Recep Yağcı, Yine Gaziler Köyü çiftçilerinden aynı zamanda Osmaneli Ziraat Odası Başkan Vekili Sabri Ben, gazetemize yaptıkları açıklamada; “Köyümüzde Narenciye hariç bütün meyve ve sebzeler üretilmektedir. Son yıllarda köyümüze dışarıdan gelerek yerleşen yaklaşık 10 hane vardır. Hasat zamanında köyümüzden hemen hergün tonlarca, Domates, Biber, Üzüm, Şeftali ve diğer ürünler İstanbul, Adapazarı, Kocaeli, Bursa hallerine gimektedir.

gaziler-koyu3.jpg

Köyümüze yaklaşık 700 metre uzaklıkta kurulmak istenen bu tesis ile, ileriki günlerde köyümüzde yaşamak çok zor hale gelecektir. Tesisten yayılacak olan koku köyümüzü saracaktır. Yine köyümüzün içme suyu hattı kurulacak olan tesisin altından ve yanından geçmektedir. İçme suyumuza buradan karışacak olan yabancı maddeler ile içme suyumuz tehlikeye girecektir “dediler. Köy Muhtarı Ali Seyyar; “Bizler konu ile ilgili olarak Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Osmane Yılmaz İle görüştük. Yine Konu Ak Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’ya, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Şaban Güdem’e, Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Alper Karadağ’a iletildi. Tesisin kurulmayacağı yönünde hepsi de bizlere söz verdiler. Ne olduysa bu sözlerden cayıldı, tesisin kurulmasına karar verildi. Bilecik İl Genel Meclisinde yapılan oylamada, tesisin kurulması yönünde bir tek İYİ Parti Osmaneli İl Genel Meclisi üyesi Orhan Uğur RET oyu kullanırken, daha önce söz veren meclis üyelerinin hepsi EVET oyu kullandılar.

gaziler-koyu4.jpg

Osmaneli’nin cennet köşesi köylerinden bir olan Gaziler Köyümüze yazık edilmektedir. Bizler köylüler olarak tesisin kurulmasına karşı değiliz, kurulacağı yere karşıyız. Köyümüzün 2 kilometre yukarısında daha önce kurulmuş olan Tavuk Üretim Tesisinden bile zarar görürken, 700 metre uzaklığa kurulacak olan tesisin köyümüze vereceği zararı düşünmek bile istemiyoruz. Başta siyasiler ve Bürokrasi böyle güzel bir köyü gözden çıkardılarsa, her mevsim tonlarca ürün yetiştirilen böyle verimli topraklarda tarımı bitirmek istiyorlarsa, bizler köylülüler olarak bundan sonra ne yapacağımızı bilemez haldeyiz” dedi.

Bu haber toplam 8026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum