FİYATLAR UÇTU, SATICI ÇOK ALICI YOK

FİYATLAR UÇTU, SATICI ÇOK ALICI YOK

Her hafta Cuma günleri kurulan e bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Osmaneli’de geçtiğimiz Cuma günü fiyatlar tavan yaptı. Osmaneli Cuma...

A+A-

Her hafta Cuma günleri kurulan e bölgenin en büyük pazarlarından biri olan Osmaneli’de geçtiğimiz Cuma günü fiyatlar tavan yaptı. 
Osmaneli Cuma Pazarında geçtiğimiz hafta satıcı çok fakat alıcılar bir o kadar azdı. Sebze fiyatlarının tavan yaptığı pazarda, hem pazarcılar hem de alışverişe gelen vatandaşlar fiyatların yüksekliği karşısında şikâyette bulundular. Konuştuğumuz pazarcı esnafları, “Bizler de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Büberi toptan 14-15 TL’ye, Patlıcan’ı 10,5 TL’ye, Salatalığı 7 T’ye, Kabağı 6 TL’ye alıyoruz. Aldığımız ürünlerimizi 25 kuruş, 30 kuruş karla satıyoruz. Hatta bazı ürünleri aldığımız fiyata vermek zorunda kalıyoruz. Bizlere de yazık, vatandaşa da” dediler.

6113451b-8840-4713-8e39-19c2170c2436.jpg

Vatandaşlar ise fiyatların çok pahalı olmasından yakınarak, “Kış aylarında elektrik ve doğalgaz faturalarından başımızı kaldırmazken, birde pazarda yüksek fiyatlarla karşılaşınca ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. Büberi kilosu 16 TL, Salatalık 8 TL, Kabak 7 TL soğan zaten uçmuş durumda. Gelirlerimiz belli, asgari ücret belli. Fakat Pazar fiyatları yerinde durmuyor. Her hafta pazara geldiğimizde şok fiyatlarla karşılaşır olduk. Pazara çıkamayacak, evlerimizde tencereleri kaynatamaz duruma geldik. Yetkililer bu duruma bir dur desinler. Aradaki aracıları mı kaldıracaklar, fiyatlara narh mı koyacaklar, ne yapacaklarsa bir an evvel yapsınlar. Evlerimize sebze götüremez olduk” dediler. 

f0c33477-f383-434f-990e-006ebeba93b4.jpg

 

Bu haber toplam 2501 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum