ESKİ BAŞKAN UYARDI

ESKİ BAŞKAN UYARDI

Vezirhan'da iki dönem belediye başkanlığı yapan Yusuf Fidan, beldede kurulması planlanan çimento fabrikası için yapılacak ÇED toplantısı öncesi açıklamalarda...

A+A-

Vezirhan'da iki dönem belediye başkanlığı yapan Yusuf Fidan, beldede kurulması planlanan çimento fabrikası için yapılacak ÇED toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. 
Yusuf Fidan, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, belde halkına seslendi. Vezirhanlıları yapılacak ÇED toplantısına katılmaya davet eden Fidan, fabrikanın kurulmaması için tüm belde halkından destek istedi. 

Fidan, beldede bulunan ağır sanayilerin yanı sıra bir çimento fabrikasının kurulduğunu bir başka çimento fabrikasının daha kurulmasına izin verilmesinin intihar olacağını dile getirdi. 
Yusuf Fidan, açıklamasında şunları dile getirdi:
"Bu yazıyı 10 sene Belediye Başkanlığı yapmış biri olarak kendimi sorumlu hissettiğim için yazıyorum.  
Biliyorsunuz Nisan-Mayıs aylarında Vezirhan'ın gündeminde 2.sinin yapılması düşünülen Çimento Fabrikası vardı. Vatandaşlar beldemizde zaten Demisaş ve Marmara kağıt fabrikasından dolayı hava kirliliği yaşadığımızı, bunun üstüne yine ağır sanayiden olan bir Çimento Fabrikasının inşaatının devam ettiğini bu fabrikanın Vezirhan'ı ne kadar etkileyeceğini görmeden bir 2. Çimento Fabrikasının yapılmasının intihar olacağını, üstelik yazın çöplük tarafından esen rüzgarın o Çimento Fabrikasının bütün pisliğini beldemize taşıyacağını konuşmuştuk. Hatta insanımız 2 günde duyarlılığnı  göstermek için belde halkımızın  yarısından 500'e yakın imza toplayarak tepkilerini dile getirmişlerdi. Yine o zaman Mehmet Başkan bu işin yanlış olduğunu  söylemeye giden bir çok kişiye ''Şimdi tepki vermenize gerek yok. Biz belediye olarak bu işten para kazanacağız. Biz paramızı alalım siz ÇED için Vezirhan'da toplantı yapıldığı zaman itirazınızı orada yaparsınız'' demişti.
Gerçi Belediye tarafından da anons edilir ama işte o toplantı 2 Ağustos 2018 Perşembe Günü Saat 09:00'da düğün salonunda yapılacak. Şimdi Mehmet Başkanda belediyenin parasını aldığı için tepkimizi ondan korkmayarak da gösterebiliriz. Daha evvelde belirtildiği gibi bu konuda Vezirhan olarak 2 red hakkımız vardı. 1.sini belediyemiz diyebilirdi ama onlar nasıl olsa bir hakkımız daha var diye bu konuda para kazanmayı tercih edip topu bu toplantıya attılar. Şimdi 2. red hakkımızı var. Yani 2 Ağustos Perşembe günü iki elimiz kanda bile olsa özellikle imza veren o 500 kişi benden niye istemediniz diyen yüzlerce kişi, tüm siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız kısacası çocuğunu, torununu, Vezirhanımızı seven herkes o toplantıya katılmak mecburiyetindedir. Yoksa çocuklarımızın yüzüne bakamayız. O toplantıya katılarak en gür sesimizle 'Vezirhan'ın havası zaten kirli biz onun daha fazla kirlenmesini istemiyoruz. Biz yaşlılarımızın kanserden ölmesini istemiyoruz, biz çocuklarımızın koah'dan nefes darlığından ölmesini istemiyoruz' diye haykıralım ki korkup kaçsınlar. 
Değerli Vezirhanlılar inanın biz haklıyız. Türkiye'nin hiç bir yerinde bir belde içinde 4 adet üstelik 2. çimento fabrikası olan ağır sanayi fabrikası yoktur. O çevre bakanlığından  gelecek yetkili arkadaşlara sorun gerçekten Türkiye'de bir beldede 4 adet  ağır sanayi kuruluşu varsa biz 5.yi de yaptıralım ama yok. Memleketini, çocuklarını seven hiç kimse buna müsaade etmez. Bizde etmeyeceğiz. Orada son sistem filitreydi, son sistem arıtmaydı masallarına kanmayalım. Sorun filitrelerde değil insanlarda. Ya masraflı diye çalıştırmıyor ya kapasitesi az yada arızalı. Demisaş'ta Marmara'da filitre yok mu da havamız kirleniyor. Onun için herkesten rica ediyorum saat çok erken deyip, bizi dinlemezler deyip, birilerinden korkup toplantıya gitmemezlik yapmayalım. 
Özellikle bayan kardeşlerim eşiniz işte olabilir siz alın çocuklarınızı mutlaka toplantıya gidip çocuklarınıza iş değil temiz çevre istediğinizi haykırın ki gidip fabrikası olmayan başka bir yere yapsınlar fabrikalarını. Bütün ağır sanayi fabrikaları Vezirhan'a olacak diye bir ayet yok. O gün en az 1000 kişiyle orada olalım ki ciddi olduğumuzu anlasınlar. Yoksa sonra pişman olsak ta faydası yok. Başka gün yok sabah kalkıp hakkımızı savunacağız. Biz üşenip ya da banane dersek bizim yerimize kimse gelip bizi savunmaz.
Gençler lütfen internete giremediklerinden ne olduğunu bilmeyen annenizi babanızı dedenizi uyarın ki onlarda toplantıya katılsınlar. Değerli Vezirhanlılar internetten araştırabilirsiniz Geyvenin Doğancıl köyünde köylerinde 1 tane  fabrika yokken bile Çimento fabrikası olunca CED'çileri köye bile sokmamışlar. Adamlar vazgeçip gitmişler, bizde kararlı olursak çocuklarımızın yüzüne bakmaya yüzümüz olur. Yoksa 3 tane ağır sanayi kuruluşu varken kandırılıp 4.sü bile yapılan yer diye beldemizle dalga bile geçerler. Lütfen duyarlı olup o toplantıyı kaçırmayalım  ve tepkimizi koyalım."


Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum