EMITT FUARINDA İLİMİZE YOĞUN İLGİ

EMITT FUARINDA İLİMİZE YOĞUN İLGİ

Bilecik - 25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma...

A+A-

Bilecik - 25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Bilecik Valiliği koordinasyonunda bölgedeki turizm paydaşları ile iş birliği içerisinde hazırlanan Bilecik standı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. 

27336606_1977795895770277_571918477770905226_n-(1).jpg

Açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ve İstanbul Valisi Vasip Şahin’in katıldığı Dünyanın 5’nci büyük turizm fuarında, geçtiğimiz birkaç yılda olduğu gibi bu yıl da Bilecik değerleri BEBKA destekleriyle hazırlanan Bilecik standı ile görücüye çıktı.

duyw-dcw0aicbu_.jpg
106 ülkeden 2 bin 686 davetli tur operatörü başvuru yaptığı ve bu yıl da yoğun bir ilgi gören EMITT'te tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden esintilerin yer aldığı Bilecik standı, ziyaretçilerin ilgi odağı olurken, stantlarda ayrıca, ziyaretçilere ilin tanıtımına yönelik CD, kitap, broşür ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı.

dud2bgpwsaa3djq.jpg
Osmanlı Alpleri ilgi odağı oldu
Fuarın ziyaretçileri, Osmanlı döneminden esintiler taşıyan Bilecik ilinin standında, Alp kıyafeti giymiş gençlerle bol bol fotoğraf çektirirken, Bilecik iline has yöresel lezzetler olan Osmaneli ayva ve nar lokumu ile Pazaryeri boza ve helvası tatma şansı yakaladı. Bilecik stantlarının olmazsa olmazı haline gelen çömlek ustasının canlı performansı bu yıl da fuarın ilgi odağı oldu.
Stantta ayrıca; Bilecik bezi, yöresel el sanatları ile ortaya çıkan hediyelik ürünler, Osmanlı şerbeti, Osmaneli Sürekli Eğitim Merkezi kadın kursiyerlerinin el emeği takıları, eski usulle basılan Kayı parası ve daha birçok ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Söğüt Ertuğrul Gazi türbesinde nöbet tutan Alpler yoğun ilgi çekerken, Bozüyüklü olan ve Çocuklar Duymasın dizisinin Çaycı Hüseyin karakterini canlandıran Alparslan Özmol fuarda büyük ilgi gördü.
Bilecik Valiliği koordinasyonunda, BEBKA ve Bilecik Belediyeler Birliği iş birliği ile; Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bilecik Belediyesi, Bozüyük Belediyesi, Osmaneli Belediyesi, Söğüt Belediyesi, Vezirhan Belediyesi ve Grand Çalı Otel’in yer aldığı Bilecik standını; fuar süresince İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve çok sayıda misafir ziyaret etti.

Bu haber toplam 1561 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.