EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ “ÇINARIN İLK ÇIKTIĞI YERDİR BİLECİK”

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKÇİ “ÇINARIN İLK ÇIKTIĞI YERDİR BİLECİK”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine katıldı.  Törene Ekonomi Bakanı Nihat...

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin törenine katıldı. 
 Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin eşi Ayşen Zeybekçi, Vali Tahir Büyükakın ve eşi Figen Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık ve çok sayıda asker ailesi katıldı. 

ekonomi-bakani-zeybekci-bilecikte-4.jpg

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı 9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı nda 370. kısa dönem askerlik yapan oğlu Atilla Şükrü Zeybekçi'nin de yemin ettiği törenden sonra Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Zeybekçi, şöyle konuştu:
 ''Bilecik bizim için kutsal toprak sayılıyor. Osmanlı'nın ilk çınarının çıktığı yer. Nizam-ı Âleme yayılan o mübarek topraklar burası. Bugün farklı bir nedenle buradayız. Oğlumuz Atilla Zeybekçi, askerlik görevini ifa etmek üzere acemi birliğini Bilecik’te yaptı. Burada acemilik dönemini tamamladı biz de aile olarak onun yemin törenine katıldık. Diğer taraftan binin üzerinde yavrumuzun da yemin törenine şahitlik etmiş olduk. Rabbim onlara, bu ülkeye, bu millete ve bu bayrağa hayırlı hizmetler nasip etsin inşallah. Bugünler önemli günler, hassas günler. Millet olarak imtihan günlerindeyiz. Çanakkale nasıl mübarekse, Çanakkale nasıl bu millet için önemliyse bugün Suriye ile olan sınırımızın tamamı Çanakkale. Irak’tan terör örgütlerinin bu millete, bu ülkeye yaptıkları tüm saldırıların bulunduğu bölgeler bizim için Çanakkale’dir. Vatanı savunduğumuz her yer, bayrağı dalgalandırdığımız her yer bizim için Çanakkale’dir. Bu Çanakkale'ye de yavrularımızın başlarını kınalayarak vatana, millete bu bayrağa kurban olsunlar diye askere gönderdik. Onun için tüm asker aileleri gibi yemin törenindeki bütün anne ve babalar gibi biz de bugün gururluyuz. Hayırlı görevler, hayırlı teskereler diliyorum.'' dedi.
 Vali Tahir Büyükakın da tüm askerlere hayırlı tezkereler dilerken, ''Sayın Bakanımızın ziyareti bizleri son derece memnun etti. Kendisini Bilecik'te ağırlamaktan büyük onur duyduk.'' ifadesinde bulundu. 
 Bakan Zeybekçi Bilecik Valiliği ziyaretinin ardından, Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Türbesi ve birtakım ziyaretlerde bulundu.

ekonomi-bakani-zeybekci-bilecikte-5.jpg

ekonomi-bakani-zeybekci-bilecikte.jpgekonomi-bakani-zeybekci-bilecikte-2.jpg

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum