MEHMET ERDEM

MEHMET ERDEM

EDEP YAHU!

A+A-

TSK sınır ötesi operasyonda. Mehmetçik o karlı dağlarda, çamurlu yollarda ülkemizin ve insanlığın başına bela olan terör ve teröristle mücadele ediyor. Sırtındaki 40 kiloluk çantası, elinde silahı, göğsünde mühimmatı. Komşu da olsa yabancı bir ülkenin topraklarında soğukta gece gündüz gözünü kırpmadan mücadele ediyor. 

 Suriye’de Afrin harekatına katılan Türk ordusunun kahraman ve şerefli askeri, yani Peygamber ocağının bir neferi. Ahmet amcamın oğlu, Hatçe teyzemin kınalı kuzusu, Meryem’in kardeşi, Süleyman’ın yeğeni, Gülsüm’ün eşi, Oğuzhan ile Emine’nin babası. Zühre nine ile Kadir dedenin torunu. Yani hepsi bizden biri, içimizden birileri. Bu kınalı kuzuların ailelerinde her siyasi partiden insan var. AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, İyi Partilisi, SP’lisi. Dedik ya o kınalı kuzular içimizden, bizden birileri diye. Eee bizlerin içinde de her partiden insan var. 
Sınır ötesinde mücadele eden Mehmetçiğin ekmeğe, suya, silaha ve mühimmata ihtiyacı yok. Onların yalnızca tek bir şeye ihtiyaçları var. O da yüksek MORAL.  
Peki, sınır içinde siyaset yapan böyyük böyyük büyüklerimiz. Siyasi Partilerimizin genel başkanları, yöneticileri kahraman Mehmetçiğimize ihtiyacı olan Morali verebiliyorlar mı? Onları destekleyecek, onlara moral aşılayacak söylemlerde bulunuyorlar mı? Dün akşam ekran başında haberleri izliyorum.  Aman ya rabbim, siyasilerin birbirlerine hakaretleri havada uçuşuyor. “ULAN”lar, “KORKAK”lar, hatta bir siyasinin “BİP”lenen kelimeleri. Ne oluyor yahu. Sanki bu günlerde ülkemiz sınır ötesinde teröristlere karşı operasyon yapmıyor, genel seçim yapılıyor. Gerçi o sözler seçimde bile söylenmez ama, hadi diyelim ki yıllardır alıştık artık seçimlerde söylenen böyle sözlere. Yahu arkadaşlar, sizler bu ülkeyi yönetiyorsunuz, yönetmeye talipsiniz. Sizlerde hiç mi siyasi nezaket, siyasi ahlak kalmadı. Hadi normal zamanda olmaz ama amenna. Yahu ülkemiz sınır ötesinde kahraman Mehmet’çiğimizle adeta bir savaş veriyor. Siz siyasiler kendi aranızdaki meseleleri buzdolabının derin dondurucusuna kaldıramazmısınız? Böyle kritik bir zamanda geçici de olsa barış çubuklarını yakamazmısınız? Türk Milleti, sizlerin ağzından  bir gün olsun güzel bir söz çıktığını göremeyecek mi?  Sizler el ele verip, kol kola girip sınıra giderek Mehmetçiğimize moral veremeyecek kadar siyasi ahlaktan, terbiyeden, vatan ve millet sevgisinden bu kadar mı uzaklaştınız? Sizler için her şey koltuk mu? Oy mu? Makam ve mevki mi? Bakın mehmetçik sınır ötesinde vatanı ve milleti için ŞAHADET şerbetini içip, GAZİ’lik urbasını giyerken, sizler hala utanmadan, sıkılmadan birbirinizle didişiyorsunuz. Ayıptır yahu. Yazıktır yahu. Biraz olsun, böyle milli bir günde olsun biraz EDEP YAHU!
Benden bir öneri. Osmaneli’de faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe başkanları, STK başkanları Osmaneli Belediye başkanı ile bir araya gelerek sınır ötesi harekat ile Mehmetçiğimize moral olacak bir basın açıklaması yapamazlar mı? Ben sadece öneriyorum karar onların.

Bu yazı toplam 2273 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum