Düğünlere dikkat!

Düğünlere dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre, düğünlerin koronavirüs bulaştırma hızını artırdığı ve düğünlere bağlı olarak vaka sayılarında artış meydana getirdiği tespit edildi. Kaynak: Düğünlere dikkat!

A+A-

Osmaneli'nde son zamanlarda tespit edilen COVİD-19 vakaları incelendiğinde düğünlerden kaynaklı temasların fazla olduğu öğrenildi. Filyasyon ekiplerince yapılan takiplerin büyük bölümünde düğün ve benzeri toplu etkinliklerde bulaşın hızla yayıldığı tespit edildi. Ayrıca, düğünlere katılmak üzere il dışından gelen ziyaretçilerin virüsün yayılmasında etkili olduğu ortaya çıktı.
Uzmanlar maske, mesafe ve hijyen konusunda bir kez daha uyarırken, kontrollü sosyal hayat ile korona virüsten korunmanın mümkün olduğuna dikkat çekiyor. Düğünlerde en az 1,5 metrelik sosyal mesafenin muhakkak korunması ve maske takılması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, su ve sabun olmasa dahi el dezenfektanı ya da kolonya ile sık sık el hijyeninin sağlanması gerektiğini belirtiyor.

TEMAS YOK!
Düğün gibi toplu organizasyonlarda en önemli unsur ise yakın temas. Tokalaşmak, sarılmak gibi yakın temastan muhakkak kaçınmak gerekmektedir. Farklı şehirlerden gelen konuklara karşı çok dikkatli olmak gerekmektedir. 
‘KORONA VİRÜSÜ HALAY ÇEKİYOR’
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da düğünlerle ilgili çarpıcı bir çıkışta bulunarak, “Hasta bir şahıs, pek çok insanı enfekte edebiliyor. Temas ettiği kişiye göre hastalığı bulaştırdığı kişi sayısı 30- 35'i, kimi zaman da yüzlerle ifade edilen sayıları bulabiliyor" dedi.
Kontrollü Sosyal Hayat döneminde mesafeli yaşamayı muhakkak öğrenmemiz gerektiğini dile getiren Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Kalabalıklardan kaçının dedikçe uzun halay zincirleri oluştuğunu görüyoruz. Neredeyse koronavirüs halay çekiyor. Virüs gücünü temastan alıyor ve bu halay ortamında, düğünlerde; yakın mesafelerde ciddi anlamda yeni vaka sayılarına yol açıyor” diye konuştu.
‘SEVİNÇLERİMİZİ HÜZNE ÇEVİRMEYELİM’
Hatırlanacağı üzere; Vali Bilal Şentürk, geride bıraktığımız günlerde yapmış olduğu açıklamada, düğünlerdeki risk faktörüne dikkat çekerek, “Sevinçlerimizi hüzne çevirmeden maske, mesafe ve temizlik hususlarına azami özen göstermek durumundayız” ifadesini kullanmıştı.


Bu haber toplam 15953 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.