DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPMAK İSTİYOR

DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPMAK İSTİYOR

GAZETEMİZİ ZİYARET EDEN KÖY MUHTARLARI VE İL GENEL MECLİS ÜYESİ“DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPMAK İSTİYOR”Hisarcık-Beşevler...

A+A-

GAZETEMİZİ ZİYARET EDEN KÖY MUHTARLARI VE İL GENEL MECLİS ÜYESİ

“DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ NE YAPMAK İSTİYOR”

Hisarcık-Beşevler Köyü Muhtarı Sezai Demirtaş, Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara ve MHP Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur gazetemizi ziyaret ettiler.

Osmaneli köy muhtarları adına gazetemizi ziyaret ettiklerini belirten muhtarlar, “Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yüzünden Çiftçiliği Bırakacak noktaya geldik” diyerek şikâyetlerini anlattılar.

Avdan Köyü Muhtarı Erdoğan Kara yaptığı açıklamada, “Bizler bugün buraya Osmaneli ilçemizdeki bütün köy Muhtarları adına geldik. Daha önceleri şikâyetimiz olan konuyu ilgili makamlarla defalarca konuşmamıza rağmen, bir çözüm bulunamadığından, bu şikâyetimizi sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmaya karar verdik. İlimizin diğer ilçe ve köylerinde olduğu gibi, bizlerde Osmaneli ve köylerinde Devletimizin koruyup kolladığı Domuzlarda şikâyetçiyiz. Bizlerin geçim kaynağı, çoluk çocuğumuzun nafakası tarımdan gelmektedir. Başkaca bir geçim kaynağımız da yoktur. Bizler mevsim başında binlerce lira masraflar yaparak ve yetişmesi için çoluk çocuğumuzla alın teri dökerek yetiştirmeye çalıştığımız ürünlerimizin hasadını yapamaz olduk. Nedeni ise Devletimizin vurulmasını yasakladığı, dağlardaki Domuzlar yüzünden. Bir yanda Devletimiz ve Hükümetimiz tarımsal üretimin artırılması için çeşitli projeler geliştirmeye çalışırken, diğer yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü bu artışın önüne geçmektedir.  Av sezonun kapanması ile doğada yaşayan diğer hayvanların avlanması gibi, tarlamıza, ürünümüze zarar veren Domuzların da vurulmasının yasaklanması, Domuzları avcı, bizleri yani köylü ve çiftçileri de av haline getirmektedir. Bizler köylü ve çiftçiyiz. Doğayı da doğada yaşayan her türlü canlının da kıymetini, masa başında oturan beylerden daha çok biliriz. Domuzlar yüzünden tarlalarımızdan ürün alamaz hale geldik. Tarla ve Bahçelerimize zarar veren domuzların vurulmasının yasaklanmasını bir türlü anlamış değiliz. Devletimiz yani Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü arkadaşımız zararından başka bir işe yaramayan bu domuzları koruduğu müddetçe, bizler çiftçiliği bırakmak zorunda kalacağız. Buradan yetkililere sesleniyorum. Biz çiftçilerin derdine hangi makam ve mevki çare olacaksa, bize yol göstersinler bizler o makamlara müracaat edelim” dedi.

Hisarcık-Beşevler Muhtarı Sezai Demirtaş’da yaptığı açıklamada, “Bizler köylüyüz. Köylerimizde çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Toprağın, Ağacın, Suyun, Doğadaki her canlının kıymetini de zararını da bizler iyi biliriz. Çünkü bizler karnımızı topraktan aldığımız ürünlerle doyuruyoruz. Her türlü zorluğa rağmen, çiftçiliği bırakmadık, kıt kanaat geçinsek de yapmaya devam ediyoruz. Kış aylarında, zeytin ağaçlarının dalları kar yüzünden kırılmasın diyerek, ağaçları silkelemeye giderken, çıkabilecek tehlikeye karşı yanına ruhsatlı tüfeğini alan çiftçilerimize Milli Parklar şube müdürlüğünün memurları keyfi olarak ceza yazabiliyorlar. Amacı kesinlikle avlanmak olmayan çiftçilerimizin ruhsatlı tüfeklerine el koyabiliyorlar. Çiftçinin tarlasına her türlü zararı veren Domuzların yaşaması doğal hayatın kanunu olurken, bizlerin tarlalarımızı ekip dikmemiz, ürün yetiştirmemiz yasak hale geliyor. Doğa koruma ve Milli Parklar şube müdürlüğünün ne yapmak istediğini bir türlü anlayabilmiş değiliz. Yeri geldiğinde, “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ” nutukları atanlar, domuzlar karşısında köylü ve çiftçilerimize suçlu muamelesi uyguluyorlar. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün gözünde çiftçilerimizin Domuzlar kadar kıymetinin olmadığını yaşayarak görüyoruz. Devletin seçilmiş ve atanmış bütün yetkililerine buradan sesleniyorum. Tercihinizi Domuzlardan yana mı, yoksa biz çiftçilerden yana mı kullanacaksınız? Söyleyin ki bizlerde bilelim ve ona göre kendimize bir yol çizelim” dedi.

MHP Osmaneli İl Genel Meclisi Üyesi Orhan Uğur’da yaptığı açıklamada, “Çiftçilerimiz domuzlar yüzünden mağduriyet yaşamaktadırlar. Bir yıl boyunca gözüne baktıklar ürünlerinin bir gecede domuzlar tarafından yok edilmesi, onların bitmesi demektir. Mevsimsiz ve kaçak olarak yapılan avcılığa hepimiz karşıyız. Fakat domuzların avlanması avcılıktan öte bir şeydir. Devletimiz çiftçilerimizin en büyük düşmanı olan bu hayvanların avlanmasını kontrollü bir şekilde yaptırabilir. İl Genel Meclisi üyesi olarak, muhtarlarımızdan ve köylülerimizden bu konuda her gün şikâyetler almaktayız. Doğayı koruma adına domuzlar çiftçilerimize tercih edilmektedir. Ülke ekonomisine çok büyük zararları olan bu hayvanların avlanması ve vurulması yönünde ilgili makamlar gereğini yapmalıdırlar. Bir gecede tarlasındaki ürünü domuzlar tarafından yok edilen yüreği yanık çiftçilerimize ceza kesen, tüfeğine el koyan Doğa Koruma ve Milli Parklar müdür ve memurlarının biraz olsun empati yaparak kendilerini çiftçilerimizin yerine koymasını istiyorum. Domuzları koruyup, çiftçilerimizi göz ardı edenlerin, “ÇİFTÇİ KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” demeye haklarının olmadığını düşünüyorum. Tarlasında ürünü yok olan, zarar gören birde üstüne ceza verilen çiftçi köylü Milletin efendisi ise, zararından başka bir işe yaramayan ve Doğa koruma ve Milli Parklar müdürlüğünce dokunulmazlıkları bulunan domuzlar hangi kategoriye girmektedir, doğrusu merak ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 4009 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.