DİLE KOLAY 99.KÜTÜPHANE

DİLE KOLAY 99.KÜTÜPHANE

Nejat İşcan yazar, fotoğraf sanatçısı. Kendisini kültür ve sanata adamış bir kişi. Binlerce fotoğraf çekti. Türk süsleme sanatçısı. Karikatür...

A+A-

Nejat İşcan yazar, fotoğraf sanatçısı. Kendisini kültür ve sanata adamış bir kişi. Binlerce fotoğraf çekti. Türk süsleme sanatçısı. Karikatür çiziyor. Ulusal ve uluslararası açılan 75 sergiye katılarak eserlerini sergiledi. Bu kadar yoğun çalışma temposunun arasına 73 kütüphane açmayı ve yenilemeyi de sığdırdı. 

12 yıl önce evinde ve ofisinde birikmiş olan kitapları okullara bağışlayan veya kütüphanesi olmayan okullarda kütüphane açmak için teşebbüse geçen İşcan, kendisini ziyaret eden bir öğrencinin, ‘bizim okulun kütüphanesi yok. Kitaplarınızın bir bölümüyle okulumuzda kütüphane açabilir misiniz?’ demesiyle ilk kütüphanesini hayata geçirdi. 

O günden sonra topladığı kitaplar ile kütüphanesi olmayan okullara kütüphane açmaya başlayan Nejat İşcan, bugüne kadar 98 kütüphane açarak bu alanda bir rekor kırdı. 99. Kütüphanesi Osmaneli ilçesinin Hisarcık-Beşevler köyü okuluna açan Nejat işcan, ömrü yettiğince kitap toplayıp, kütüphanesi olmayan okullara kütüphane açmaya devam edeceğini belirtti. 


Bu haber toplam 1987 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.